Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Waldorfský salát

Waldorfský salát

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 1 500 g kyselejších jablek
  • 500 g řapíkatého celeru
  • 300 g celeru
  • 250 g majonézy
  • 250 g zakysané smetany
  • 250 g mrkve
  • 200 g vlašských ořechů
  • 200 g hroznového vína
  • 30 g třtinového cukru
  • 10 listů hlávkového nebo ledového salátu
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • 0,5 g mletého bílého pepře
  • 10 g soli

Orientační cena za porci: 27 Kč
Doporučená prodejní cena: 90 Kč

Postup:

Příprava salátu:

1. Celer a mrkev očistíme, řapíkatý celer oloupeme jako rebarboru a oba druhy celeru nakrájíme na tenké nudličky.

2. Oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky nebo na nudličky a pokapeme citronovou šťávou, aby během přípravy salátu nezhnědla.


Příprava dresinku:

1. Majonézu smícháme se zakysanou smetanou a dochutíme cukrem, pepřem, solí a citronovou šťávou. Vše důkladně promícháme.


Dohotovení salátu a servírování:

1. Do ochucené a promíchané majonézy zlehka vmícháme oba druhy celeru, mrkev, jablka a ořechy.

2. Waldorfský salát podáváme na omytých, na větší kusy natrhaných listech salátu ozdobených kuličkami hroznového vína.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina