Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Bocuse d'Or

Bocuse d'Or

Vítězem Bocuse d’Or Česká republika 2016 se stal Patrik Bečvář


Finále prestižní kulinářské soutěže Bocuse d’Or Česká republika 2016 se uskutečnilo 18. a 19. ledna 2016 v MAKRO Akademii v Praze.

Mladí kuchaři připravovali vždy dva originální pokrmy. Tématy letošního ročníku byl jeseter malý s kaviárem a jelení hřbet s kostí.

  • Zvítězil Patrik Bečvář z pražského Hotelu Selský Dvůr s uzeným jeseterem a jelením hřbetem zabaleným ve špenátové fáši a listovém těstě.
  • Na druhém místě se umístil Ladislav Pakosta z restaurace Kampa Park.
  • Třetí příčku obsadil Marek Šáda z restaurace Mlýnec.
  • Cenu za nejlepší rybí pokrm získal Martin Staněk z Perfect Canteen Kooperativa s variací z jesetera s ráčky.
  • Cenu za nejlepší masový pokrm si odnesl Daniel Polák z Budha-Bar Hotel Prague s jelením hřbetem s kaštanem, červenou řepou, dýní a hřibem pravým.

Ve finálovém klání bojovalo 7 kuchařů:

  • Patrik Bečvář – Selský Dvůr (Praha) + commis Martin Sosna
  • Jan Kaplan – Pavillon (Brno) + Adam Procházka
  • Ondřej Molina – Černá Růže (Mladá Boleslav)
  • Ladislav Pakosta – Kampa Park (Praha) + commis Josef Pech
  • Daniel Polák - Budha-Bar Hotel Prague + commis Jan Novotný
  • Martin Staněk - Perfect Canteen Kooperativa (Praha)+ commis Filip Švajčík
  • Marek Šáda - Mlýnec (Praha) + commis Lucie Nováková
           

Průběh soutěže Bocuse d’Or Česká republika 2016

Finalisté měli za úkol připravit 8 porcí pokrmu z každé suroviny a to vše museli stihnout za 3 hodiny 30 minut. Každý z nich měl k dispozici plně vybavenou špičkovou kuchyň a také mohl mít k ruce mladého pomocníka, tzv. commis. Povinné suroviny i další ingredience pro přípravu pokrmů dodal partner a spolupořadatel soutěže, velkoobchod MAKRO.

Soutěžící Bocuse d’Or Česká republika 2016

Každý ze soutěžících se mohl přihlásit individuálně či s asistentem, tzv. commis (ve věku nejvýše 22 let k 24. lednu 2017) do 23. 12. 2015. Pro přihlášení do českého kola soutěže museli kuchaři splňovat následující podmínky:

  • Česká národnost
  • Věk alespoň 23 let (k 24. lednu 2017)
  • Pracovat v hotelu nebo restauraci

Harmonogram soutěže Bocuse d’Or Česká republika 2016

30. listopadu 2015   Spuštění přihlašování do Bocuse d’Or Česká republika 2016
23. prosince 2015   Uzávěrka přihlášek do Bocuse d’Or Česká republika 2016
31. prosince 2015   Vyhlášení finalistů Bocuse d’Or Česká republika 2016
18. – 19. ledna 2016   Finále Bocuse d’Or Česká republika 2016

O soutěži Bocuse d’Or

Paul Bocuse, francouzský šéfkuchař a vyznavatel směru nouvelle cuisine, vytvořil v lednu 1987 revoluční soutěž pro profesionální kuchaře. Inspiroval se pravidly velkých sportovních událostí, které převedl do prostředí gastronomie. Soutěž se již od svého založení koná každé dva roky a je považována za nejprestižnější událost vysoké gastronomie na světě.

Hlavní myšlenkou celosvětového finále je přivést dohromady 24 mladých a nadějných talentů ze všech koutů světa. Pokrmy hodnotí porota složená z profesionálů v oboru.

Kontakt

(Po – Pá: 9:00 – 18:00)
Tereza Knířová
Tereza.knirova@inspiro-solutions.cz
+420 724 352 211