Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kurzy pro profesionály



Kdo je profesionál?

  • Profesionálové jsou všichni, kterým obsah kurzů napomůže dále se rozvíjet v jejich profesi.
  • Tyto kurzy probíhají ve vysokém tempu, nabízí intenzívní výuku včetně praktického procvičení si potřebných technik přípravy a metodiky práce.


Aktuální kurzy

Sommelierský kurz - Francie

Sommeliér kurz - Francie

Pro milovníky vína je Francie zemí zaslíbenou. Dlouholetá tradice pěstování révy vinné se odráží v bohatých zkušenostech a vědomostech francouzských vinařů, které více než úspěšně zúročují i v současné době. Zdejší produkce patří jednoznačně mezi světovou špičku a ceny těch nejlepších vín se nezřídka šplhají do závratných výšin. Během kurzu se seznámíte s jednotlivými vinařskými regiony  Francie, jejich apelačními systémy, typickými odrůdami a styly. S naším sommelierem budete degustovat vína a kombinovat je s pokrmy typickými pro francouzskou gastronomii.


Detail kurzu

Kulinářský kurz - Lovecká sezóna III.

Lovecká sezóna III.

Naši šéfkuchaři Vás interaktivní formou zasvětí do moření zvěřiny a její tepelné úpravy. Připravené pokrmy budou kombinovat tradiční českou chuť s moderním pojetím přípravy. Naučíte se různé triky při přípravě a prezentaci na talířích, které okamžitě ocení Vaši hosté. Zároveň Vám můžeme pomoci i s ekonomikou provozu.


Detail kurzu

Kulinářský kurz - Lovecká sezóna II.

Lovecká sezóna II.

Naši šéfkuchaři Vás interaktivní formou zasvětí do přípravy zvěřinových pokrmů, kde bude kladen zvláštní důraz na techniku přípravy a samotné servírování na talířích. Získané zkušenosti budete moci uplatnit ve svých provozech. Pokrmy jsou připraveny tak, aby splnily nákladové limity běžné restaurace. Všichni účastníci kurzu obdrží certifikát společně s kalkulacemi připravovaných pokrmů.


Detail kurzu

Burgery a jejich grilování

Burgery a jejich grilování

V tomto kurzu se seznámíte nejen jak správně vybrat mleté maso na přípravu burgerů z jatečních zvířat a drůbeže, ale i se složením  vegetariánských burgerů. Nedílnou součástí kurzu je I opékání burgerů na grilu, jak plynovém, elektrickém, tak I na živém uhlí, popřípadě i na pánvi. Sami si připravíte různé doplňky k servírování burgerů.


Detail kurzu

Kulinářský kurz - Zeleninové pokrmy doplněné masem - jaro I.

Zeleninové pokrmy doplněné masem - jaro I.

Zasvětíme vás do tajů moderního pojetí přípravy jarních zeleninových pokrmů. Připravíte si holandskou omáčku a naučíme vás, jak správně tepelně upravovat zeleninu. Součástí kurzu je i příprava steaku a výsledná prezentace pokrmů.


Detail kurzu

Zeleninové pokrmy  doplněné masem - jaro II.

Zeleninové pokrmy  doplněné masem - jaro II.

Naši šéfkuchaři vás zábavnou formou zasvětí do moderně pojaté přípravy lehkých jarních pokrmů. Součástí kurzu je příprava masa doplněná jarní zeleninou. Po absolvování kurzu zvládnete rychlé triky pro přípravu i prezentaci výsledného pokrmu.

Detail kurzu

Příprava domácích těstovin

Příprava domácích těstovin

Pod vedením našich šéfkuchařů budete mít možnost si vyzkoušet různé tvary a délky těstovin, různě ochucené a zabarvené pouze přírodními barvivy ze zeleniny. Naučíte se také, jak těstoviny správně vařit a kombinovat s kvalitními ingrediencemi. Sami si připravíte pokrmy z vámi připravených těstovin.


Detail kurzu

Mořské plody

Mořské plody

Zábavným způsobem vás naučíme vařit nejrůznější druhy mořských plodů. Na kurzu si vyzkoušíte, jak správně otevírat ústřice, upravovat krevety, ale i jak chutně připravit chobotnici ke grilování.

Detail kurzu

Pokrmy z ryb a mořských plodů

Pokrmy z ryb a mořských plodů

Na kurzu vás naučíme, jak jednoduše a rychle marinovat mořské plody, filetovat a vykostit pstruha a jak rybu zaudit na pánvi. Součástí kurzu je i výsledná prezentace pokrmů na talíři.

Detail kurzu

Kulinářský kurz - Saláty a dresinky doplněné masem

Saláty a dresinky doplněné masem

Naši šéfkuchaři Vás interaktivní formou zasvětí do klasické i moderní přípravy salátů nejen pro letní sezónu. Vše doplní i praktickou ukázkou přípravy tradičních, ale i nepříliš známých dresinků. Naučí Vás různé triky při přípravě salátů a jejich prezentaci na talíři, které okamžitě ocení Vaši hosté, a zároveň Vám mohou pomoci i s ekonomikou provozu.

Detail kurzu

Grilování I.

Grilování I.

Naši šéfkuchaři vám na kurzu vysvětlí rozdíl v grilování na dřevěném uhlí, na plynovém nebo tálovém grilu a jak využít přímé či nepřímé teplo při konkrétní tepelné úpravě. Součástí kurzu je i příprava vhodných a rychlých příloh.

Detail kurzu

Mezinárodní pokrmy z ryb

Mezinárodní pokrmy z ryb

Na kurzu vás naučíme, jak filetovat ryby a připravit je pro vybrané mezinárodní pokrmy. Na kurzu si uvaříte například rizoto, špecle či indické luštěninové curry.

Detail kurzu

Grilování II.

Grilování II.

Zasvětíme vás do tajů přípravy grilovaného vepřového a hovězího masa. Naši šéfkuchaři vás naučí, jak si připravit foie gras ke grilování a jak využívat přímé či nepřímé teplo při úpravě pokrmů. Nepřijdete ani o tipy na chutné a rychlé přílohy.

(Před absolvováním tohoto kurzu doporučujeme absolvovat kurz Grilovaní I.)


Detail kurzu

Finger food

Finger food I.

Zasvětíme vás do tajů moderních finger food. Naučíte se různé triky pro jejich přípravu i prezentaci. Kurz zahrnuje prezentaci teplých, studených, sladkých i slaných variant. Součástí kurzu je příprava finger food vycházející z klasické české kuchyně doplněné o chutě z dalších koutů světa. Zaměříme se na dodržení kalkulací, správného dochucení a zejména přesnost provedení, která je při přípravě finger food klíčové.


Detail kurzu

Finger food II.

Finger food II.

Zasvětíme vás do tajů moderních finger food. Naučíte se různé triky pro jejich přípravu i prezentaci. Kurz zahrnuje prezentaci teplých, studených, sladkých i slaných variant. Součástí kurzu je příprava finger food vycházející z klasické české kuchyně doplněné o chutě z dalších koutů světa. Zaměříme se na dodržení kalkulací, správného dochucení a zejména přesnost provedení, která je při přípravě finger food tou nejdůležitější součástí.

(Před absolvováním tohoto kurzu doporučujeme absolvovat kurz Finger food I.)

Detail kurzu

Finger food III.

Finger food III.

Tento kurz je svou náročností určen pro ty, kteří již absolvovali předcházející kurzy zaměřené na přípravu finger food. Naši šéfkuchaři vás naučí připravovat pokrmy méně či více tradiční, ale jejich zpracování a servírování se bude nést ve zcela moderním duchu. Získáte báječnou skladbu předkrmů, hlavních pokrmů a dezertů, kterými můžete překvapit své hosty. 

(Před absolvováním tohoto kurzu doporučujeme absolvovat kurz Finger food I. nebo II.)

Detail kurzu

Svět whisky a whiskey & koktejly

Svět whisky a whiskey & koktejly

V kurzu budete mít možnost ochutnat a porovnat různé značky, dozvíte se, jak použitá značka ovlivní chuť, vůni i barvu koktejlu, a spoustu dalších zajímavých i užitečných informací. Kurz je určen všem, kteří se chtějí o koktejlech a jejich přípravě dozvědět více.


Detail kurzu

Pravda a mýty o tequile & koktejly z tequily

Pravda a mýty o tequile & koktejly z tequily

Tequila obecně je velmi oblíbený nápoj. V našem kurzu se dozvíte, jak se doopravdy pije v Mexiku a co všechno lze vyčíst z etikety, ale především se naučíte vytvořit si parádní tequilové koktejly. Kurz je určen všem, kteří se chtějí o koktejlech a jejich přípravě dozvědět více.

Detail kurzu

Vodky z obilí, hroznů, chilli, džemu & koktejly

Vodky z obilí, hroznů, chilli, džemu & koktejly

Kurz je určen všem, kteří se chtějí o koktejlech a jejich přípravě dozvědět více. Během praktického kurzu si koktejly sami připravíte a dozvíte se tipy, jak je vyrábět snadno, rychle a hlavně chutně. Čeká Vás degustace Vámi namíchaných koktejlů i ochutnávka dalších velmi netradičních lihovin. Odpoledne plné zábavy Vám umožní nahlédnout pod pokličku profesionálním barmanům.

Detail kurzu

Rumy, jak je neznáte & koktejly z rumu

Rumy, jak je neznáte & koktejly z rumu

Kurz je určen všem, kteří se chtějí o koktejlech a jejich přípravě dozvědět více. Během praktického kurzu si koktejly sami připravíte a dozvíte se tipy, jak je vyrábět snadno, rychle a hlavně chutně. Čeká Vás degustace Vámi namíchaných koktejlů i ochutnávka dalších velmi netradičních lihovin. Odpoledne plné zábavy Vám umožní nahlédnout pod pokličku profesionálním barmanům.

Detail kurzu

Byliny a koření v ginu & koktejly z ginu

Byliny a koření v ginu & koktejly z ginu

Gin je koktejlovou bází s velmi silným a výrazným charakterem, proto je třeba s ním zacházet velmi obezřetně, dodržovat předepsané receptury, ingredience i postupy. V našem barmanském kurzu se to vše naučíte, společně si namícháme základní ginové koktejly. Kurz je určen všem, kteří se chtějí o koktejlech a jejich přípravě dozvědět více.

Detail kurzu

Tajemství koňaku & koktejly z koňaku

Tajemství koňaku & koktejly z koňaku

Žádná jiná kategorie destilátů neprošla tak výraznou změnou vnímání a pohledu na servis jako koňak. Dříve konzervativní a usedlé pití pro distingované pány v kožených křeslech, dnes klidně smíchaný s limonádou. Koňak má mnoho tváří. Vy se je v našem kurzu naučíte poznat a přitom si namícháte základní koňakové koktejly.

Detail kurzu

Alternativní přípravy kávy

Základní espresso kurz

Zasvětíme Vás do historie kávy, poznáte oblasti jejího pěstování, naučíte se obsluhovat kávovar i kávomlýnek. Zaměříme se na espresso a jeho přípravu, nabídku a servis. Poznáte rozličné možnosti přípravy kávy včetně alternativních a módních způsobů a s nimi souvisejících receptur. Naučíte se čistit a udržovat baristické náčiní a budete obeznámeni s provozem kavárny a rolí baristy v ní.

Detail kurzu

Kurz latte art

Kurz latte art

Ukážeme Vám tajemství přípravy perfektního cappuccina, cafe latte nebo flat white, které mají i u nás spousty příznivců. Zaměříme se na kávové nápoje s obsahem mléčné emulze, na jejich přípravu, servírování i dekorování. Naučíme Vás zásady práce uměleckého baristy, vyzkoušíte si latte art a naučíte se mléko správně vybírat, skladovat i používat. Tento kurz plynule navazuje na základní espresso kurz.

Detail kurzu

Alternativní přípravy kávy

Alternativní přípravy kávy

Zajímá Vás, jak správně používat chemex, aeropress, hario nebo legendární vacuum pot? Ukážeme si široké možnosti přípravy filtrované kávy včetně alternativních a módních způsobů. Naučíte se spoustu receptur typických nápojů založených na kávě včetně důrazu na maličkosti, které často rozhodují o výsledku.  Kurz je určen pro příznivce výběrové kávy, zaměstnance kaváren a cukráren i pro ty, kdo si raději vychutnají lahodnou kávu doma.

Detail kurzu

Víno

Vína z Moravy, vína z Čech

Na území České republiky se potkává vzácná kombinace několika faktorů, které vytvářejí optimální podmínky pro výrobu osobitých a nezaměnitelných vín. Teplé slunečné dny, chladnější noci, různorodé podloží, moderní technologické vybavení i vynalézavost našich vinařů přispívají ke vzniku skutečných vinných skvostů. 

Detail kurzu

champagne-02

Champagne

Legenda praví, že za objevitele dnešní podoby šampaňského je považován benediktinský mnich Dom Pérignon. Řada zdrojů však tuto legendu zpochybňuje či přímo vyvrací. Jak to ve skutečnosti bylo, a jak se v průběhu staletí měnil pohled na vína z kraje Champagne, vám odhalí náš sommelier. K informacím o pěstování révy vinné a výrobě šumivého vína si v kurzu také vyzkoušíte rozdíly mezi jednotlivými styly šampaňského a se sommelierem proniknete do tajů párování vín s pokrmy, které pro vás připraví špičkoví kuchaři v nejmodernějším gastro tréninkovém centru v České republice.

Detail kurzu

Víno

Základní sommeliérský kurz

Tento interaktivní základní sommelierský kurz je určen zejména pro zaměstnance v gastro provozech (obsluha, provozní), kteří jsou v denním kontaktu s hosty nebo se starají o provoz a chtějí si rozšířit poznatky z oboru. Důraz je kladen na česká a moravská vína, jejichž spotřeba rok od roku stoupá a zákazníci je v restauracích vyhledávají stále častěji. Absolventi kurzu se budou orientovat ve vínech tuzemské produkce a naučí se poskytovat dokonalý sommelierský servis dle mezinárodních standardů.


Detail kurzu

Víno

Svět italských vín a gastronomie I.

Itálie patří k světovým vinařským velmocím. Vinná réva se zde pěstuje již od antiky a orientovat se v místních vínech  je náročné. Proto  pro vás sommelier Pavol Velič připravil interaktivní kurz, během kterého objevíte rozmanitý a vzrušující svět italských vín.  Dozvíte se  informace o  hlavních vinařských oblastech Itálie, seznámíte se s rozličnými klimatickými podmínkami jednotlivých regionů, pestrou škálou odrůd a moderními technologickými postupy při výrobě, díky nimž se Itálie řadí mezi vinařskou špičku nejen z hlediska množství, ale i kvality.

Detail kurzu

Sushi a jeho příprava

Sushi a jeho příprava

Naši šéfkuchaři vám předvedou správné techniky krájení rybího masa na sushi a jeho zpracování. Důraz je kladen na správný výběr rýže, její vaření a ochucení. V průběhu kurzu si sami připravíte a ochutnáte různé druhy sushi, včetně vegetariánského. Seznámíte se i s rozmanitými doplňky, které se používají při servírování sushi.

Detail kurzu

Lovecká sezóna

Lovecká sezóna I.

Naši šéfkuchaři vás naučí, jak lze moderně pojmout přípravu podzimních pokrmů klasické české kuchyně doplněné zvěřinou. Součástí kurzu je příprava a prezentace tříchodového menu, které spárujeme s vínem a koktejly.

Detail kurzu

Grilování III.

Grilování III.

Naši šéfkuchaři Vás interaktivní formou zasvětí do tajů grilování masa a jeho zakomponování do netradičních pokrmů. Naučí Vás různé triky při přípravě netradičních příloh, dresinků a ostatních doplňků, které okamžitě ocení Vaši hosté, a zároveň Vám mohou pomoci i s ekonomikou provozu. Připravované pokrmy budou snoubeny s vhodnými druhy kvalitních vín.

Detail kurzu