Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Vína z Moravy, vína z Čech

Víno
Na území České republiky se potkává vzácná kombinace několika faktorů, které vytvářejí optimální podmínky pro výrobu osobitých a nezaměnitelných vín. Teplé slunečné dny, chladnější noci, různorodé podloží, moderní technologické vybavení i vynalézavost našich vinařů přispívají ke vzniku skutečných vinných skvostů. Proto jsme pro vás připravili  sommelierský kurz zaměřený právě na vína z Moravy a Čech. Získáte základní informace o klasifikaci vín a typických odrůdách pěstovaných na českých a moravských vinohradech. Během kurzu pro vás máme připraveny zábavné úkoly, degustace a snoubení vín s pokrmy, které připraví špičkovými kuchaři v nejmodernějším gastro tréninkovém centru v České republice.

Obsah

  • Historie a vývoj vinařství
  • Základní data
  • Základy vinohradnictví
  • Základy výroby vína
  • Vinařské oblasti a podoblasti
  • Vinařský zákon - rozdělení  vín v ČR
  • Typické moštové odrůdy pro ČR
  • Úvod do degustace
  • Víno a jídlo – typické snoubení vín s pokrmy – oběd s vinným párováním
  • Snoubení vín se sýry – praktická ukázka

Víno
Osnovy kurzu jsou navrženy pro zaměstnance pracující v gastronomii. Důraz je kladen na maximální spokojenost hosta v gastronomickém provozu.

Doba trvání kurzu 4 - 5 hodin.

Kurz je připravován ve spolupráci s odborným časopisem Barlife, který britská analytická společnost The IWSR označila za nejlepší časopis o nápojích ve střední Evropě.

Kurz bude otevřen při minimální obsazenosti 5 osob.

Termíny kurzů