Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Baristický kurz - Základní espresso kurz

Baristický kurz - Základní espresso kurz
Zasvětíme Vás do historie kávy, poznáte oblasti jejího pěstování, naučíte se obsluhovat kávovar i kávomlýnek. Zaměříme se na espresso a jeho přípravu, nabídku a servis. Poznáte rozličné možnosti přípravy kávy včetně alternativních a módních způsobů a s nimi souvisejících receptur. Naučíte se čistit a udržovat baristické náčiní a budete obeznámeni s provozem kavárny a rolí baristy v ní.

Kurz je určen nejen všem majitelům a zaměstnancům kaváren, restaurací, barů a cukráren, ale i studentům odborných škol a učilišť a všem, kteří milují kávu a nápoje z ní odvozené. 


Náplň kurzu:

  • káva a její historie
  • pěstování kávy a její odrůdy
  • charakteristika kávy
  • zpracování kávy, její pražení a balení
  • baristické pomůcky a inventář
  • zásady a pravidla práce baristy  
  • úloha a povinnosti baristy
  • správná příprava kávy
  • co je to espresso - charakteristiky
  • senzorická analýza espressa
  • technika kávovaru a kávomlýnku

Doba trvání kurzu 6 hod.

Kurz bude otevřen při minimální obsazenosti 5 osob.


Termíny kurzů
Espresso