Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Základní sommelierský kurz

Víno
Tento interaktivní základní sommelierský kurz je určen zejména pro zaměstnance v gastro provozech (obsluha, provozní), kteří jsou v denním kontaktu s hosty nebo se starají o provoz a chtějí si rozšířit poznatky z oboru. Důraz je kladen na česká a moravská vína, jejichž spotřeba rok od roku stoupá a zákazníci je v restauracích vyhledávají stále častěji. Absolventi kurzu se budou orientovat ve vínech tuzemské produkce a naučí se poskytovat dokonalý sommelierský servis dle mezinárodních standardů. 

Součástí tréninku je i praktická část, kde účastníci společně se sommelierem ochutnají typická vína a vyzkouší si snoubení s pokrmy připravenými špičkovými kuchaři v nejmodernějším gastro tréninkovém centru v České republice.

Obsah

  • Funkce sommeliera
  • Vady a nedostatky vína
  • Aromatický projev vín
  • Úvod do degustace vína
  • Základní světové odrůdy
  • Typické moravské odrůdy 
  • Dělení vín v ČR 

 

  • VOC (Víno originální certifikace)
  • Svatomartinské, Růžové
  • Servis vína (šumivé, bílé, dekantace, staré ročníky vín, portské víno)
  • Snoubení vín s pokrmy - praktická ukázka
  • Proaktivní prodej 
  • Řešení konfliktních situací
Víno
Obsah kurzu je připraven zejména pro obsluhu v gastronomii, ale i pro milovníky vína, kteří chtějí porozumět vínu a rozšířit si své znalosti. Důraz je kladen na maximální spokojenost hosta v gastronomickém provozu.

Doba trvání kurzu 6-7 hodin.

Kurz bude otevřen při minimální obsazenosti 5 osob.

Termíny kurzů