Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Náš tým

MAKRO Akademie

Petr Stádník, šéfkuchař MAKRO/METRO

Petr Stádník
Petr Stádník je mezinárodně úspěšný šéfkuchař, držitel mnoha ocenění. Na kontě má více než osmnáctiletou praxi v řadě světových gastronomických podniků včetně několika michelinských restaurací. Jako šéfkuchař společnosti MAKRO má na starosti kuchařská školení a poradenské služby v oblasti profesionální gastronomie. Podílel se na transformaci kuchyně zaoceánské jachty Seabourn na michelinský standard, zúčastnil se spuštění provozu hotelu Radisson Resort Fiji Denarau Island, pozvednutí gastronomie v hotelu Radisson Plaza v Sydney na michelinský standard a propojení s tříhvězdičkovou restaurací Bilson’s, v té době nejlepší restaurací Austrálie.

Jitka Ulihrachová, šéfkuchařka MAKRO

Jitka Ulihrachová
Jitka Ulihrachová zastávala 28 let pozici mistrové odborného výcviku kuchařských učňů ve Středisku praktického vyučování hotelu Intercontinental Praha. Mnoho z jejích žáků dnes pracuje na pozicích šéfkuchařů v prestižních podnicích po celé České republice. Nyní je zaměstnána ve společnosti MAKRO jako šéfkuchařka a konzultantka pro segment profesionální gastronomie. Zúčastnila se mnoha odborných seminářů, které organizovala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, a v roce 2008 obdržela od této organizace čestné uznání za přínos pro gastronomii. 

Vojto Artz, šéfkuchař METRO

Vojto Artz
Vojto Artz patří mezi nejznámější slovenské šéfkuchaře. Deset let působil v předních restauracích a špičkových hotelech v Bratislavě a pět let řídil kuchyni luxusního hotelu Tri Studničky v Demänovské dolině. Od roku 2007 má ve společnosti METRO na starosti zejména tréninky pro šéfkuchaře 
a majitele restaurací. Je absolventem mezinárodně uznávané odborné školy pro šéfkuchaře Yves Thuries Culinary Academy a držitelem prestižních ocenění v gastronomických soutěžích. Jeho sbírka zahrnuje například bronzovou medaili ze světové kuchařské olympiády IKA Erfurt 2008 a bronzovou medaili z The Emirates Salon Culinaire v Dubaji z roku 2011.

František Lorenc, šéfkuchař MAKRO

František Lorenc
František Lorenc se věnuje gastronomii více než dvacet let. Svou kariéru zahájil v Hotelu Intercontinental. Praxi získával nejen v České republice, ale i v rakouských a italských restauracích. Má letité zkušenosti s přípravou akcí pro stovky až tisíce lidí od snídaní pro státníky po setkání fotbalových fanoušků. Jeho specializací je foodstyling a školení šéfkuchařů. Dále připravuje akce a menu pro řadu VIP klientů a účastní se na organizaci gastronomických akcí MAKRO.

Vojtěch Polehla, barista MAKRO

Vojta Polehla
Profesionální barista Vojtěch Polehla se kávě věnuje od roku 2010, kdy začal získávat zkušenosti v praxi i na profesních školeních. V letech 2011 a 2012 se umístil na předních příčkách soutěže Coffee in Good Spirits. Od roku 2012 se specializuje na poradenství v gastronomii, baristická školení a služby. Dále externě spolupracuje s dovozci a pražírnami výběrové kávy, mezi které patří i přední česká pražírna a kavárna La Bohème Café. Jako barista spolupracuje s MAKRO.

Veronika Gálová, baristka MAKRO

Veronika Galová
Veronika Gálová se ve světě kávy pohybuje od roku 2010. Své dovednosti pravidelně piluje na školeních od mistrů České republiky i zahraničních odborníků. V roce 2014 se stala 2. vicemistryní České republiky v přípravě Aeropress, v témže roce získala titul nejlepší česká baristka v soutěži Coffee in Good Spirits a na slovenském mistrovství zvítězila v hlavní kategorii Barista. Od roku 2013 působí v pražírně kávy La Bohème Café. Je součástí baristického týmu MAKRO Akademie.

Samer Selbak, barman

Samer Selbak
Samer Selbak se narodil v Praze, ale první polovinu svého života strávil ve Spojených arabských emirátech. Po návratu do České republiky vystudoval hotelovou školu a během studií na vysoké škole pracoval v Bugsy’s baru. V roce 2006 založil se svým dlouholetým kamarádem Selbak & Branis GastroTeam a o tři roky později se stává ambasadorem vyhlášených značek Hennessy, Glenmorangie a Ardbeg, od roku 2010 spolupracoval i s Moët & Chandon a Dom Pérignon. V současné době vede zážitkové barmanské kurzy v Barlife Akademii a pracuje jako ambasador ve společnosti Premier Wines & Spirits. V MAKRO Akademii patří mezi lektory barmanských kurzů.

Tomáš Kučera, barman

Tomáš Kučera
Profesionální barman a poradce v oblasti gastronomie, Tomáš Kučera, sbíral své zkušenosti jak během středoškolských stáží v Japonsku a Německu, tak následně během práce v Bugsy’s baru. Zajímavostí jeho profesní kariéry je i post osobního barmana herce Roberta de Nira. Mimo jiné se účastnil i mezinárodního finále barmanské soutěže v Dubaji. V současné době vede zážitkové barmanské kurzy v Barlife Akademii a věnuje se svému konceptu baru s restaurací. Je součástí barmanského týmu MAKRO Akademie.

Jakub Vinš, barman

Jakub Vinš
Po studiu střední hotelové školy se Jakub Vinš vydal na dráhu profesionálního barmana. Od roku 2011 pracuje v pražském Bugsy’s baru a patří mezi lektory v Barlife Akademii. Zkušenosti má i z řady dalších českých barů a profesionálních kurzů – například z Bar Academy, barmanské školy Romana Uhlíře nebo 1. české barmanské akademie Miloše Trettera. Aktivně se účastní barmanských soutěží již od roku 2011. Je součástí barmanského týmu MAKRO Akademie.

Pavol Velič, sommelier MAKRO

Pavol Velič
Přední český sommelier Pavol Velič je nositelem titulu Diplomovaný sommelier i nejvyššího ocenění v oboru – zlatého hroznu. Profesionálnímu poznávání vína se věnuje více než deset let. Díky vášni ke svému oboru složil řadu degustátorských zkoušek a certifikací odpovídajícím evropským normám (DIN, ÖNORM, ISO). Jako člen degustačních komisí jezdí hodnotit vína na mezinárodní soutěže a také pro magazíny zaměřené na vína celého světa. Během své kariéry se umístil na předních místech v mnoha českých soutěžích. V loňském roce se stal sommelierským vicemistrem České republiky.