MAKRO zrychluje placení – zavádí bezkontaktní platby

Praha 31.5. 2013 - Velkoobchodní řetězec MAKRO Cash & Carry ČR zavádí od 1. června 2013 bezkontaktní platby na všech pokladnách a ve všech třinácti obchodech MAKRO v České republice. Platit lze pomocí platebních karet a mobilních telefonů se speciálními čipy, případně s jiným zařízením s NFC technologií implementovanou např. do hodinek.

Tato novinka, kdy zákazník nemusí svoji platební katru vkládat do čtecího zařízení, umožní rychlejší a pohodlnější placení,“ říká Romana Nýdrle, ředitelka korporátní komunikace MAKRO.

MAKRO Cash & Carry přijímá běžné platební karty VISA, VISA Elektron, MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro a V-Pay. Přes 10 % transakcí placených platebními kartami v MAKRO Cash & Carry je pod hranicí 500 Kč vč. DPH, takže zákazník který platí bezkontaktně, nemusí při jejich provádění zadávat PIN. V případě vyšší hodnoty nákupu již zákazník PIN zadá.

MAKRO Cash & Carry ČR bude první zemí v rámci METRO Cash & Carry International s kompletním zavedením NFC technologie do procesu placení,“  dodává Nýdrle.

METRO / MAKRO Cash & Carry
provozuje více než 750 samoobslužných velkoobchodů ve 28 zemích. Společnost celosvětově zaměstnává přibližně 110 000 lidí a za fiskální rok 2012/2013 dosáhla prodejů v celkové výši 32 miliard EUR. METRO Cash & Carry tvoří prodejní divizi skupiny METRO GROUP, která je jednou z největších mezinárodních retailových společností. Za fiskální rok 2012/2013 dosáhl její obrat 66 miliard EUR. Společnost působí v 32 zemích, má 265 000 zaměstnanců a provozuje zhruba 2 200 obchodů. Výkon skupiny METRO GROUP je založen na síle obchodních značek, které působí nezávisle ve vlastních tržních segmentech: METRO/MAKRO Cash & Carry jako světový lídr v oblasti samoobslužných velkoobchodů, Real mezi hypermarkety, Media Markt a Saturn jako evropský lídr v oblasti prodeje spotřební elektroniky, a Galeria Kaufhof v segmentu obchodních domů.

Simona Krautová, PR Director
PLEON Impact