Personální změny v MAKRO/METRO

Praha 8. ledna 2013 - Společnost Metspa CZ s. r. o. ohlásila změnu ve funkci ředitele a jednatele společnosti, na tuto pozici přichází paní Patricia Jakešová. Současný ředitel Georg Kebrle ze společnosti odchází po vzájemné dohodě.

Svou kariéru v MAKRO Cash & Carry zahájil Jan Žák v říjnu 2006 po jedenácti letech v Aholdu, kdy nastoupil jako Head of Ultra Fresh (vedoucí nákupu ultra čerstvých potravin) do vedení polského pobočky. Po dvou letech se přesunul do Bulharska, kde jako člen představenstva vedl oddělení nákupu potravin, v roce 2009 byl pak jmenován na pozici Offer Management Director (ředitel nákupu). Do České republiky přišel Jan Žák z Kazachstánu, kde více než rok vedl nově otevřenou pobočku METRO Cash & Carry.

Jan Žák se v prostředí retailu pohybuje od roku 1995, absolvoval Mendelovu univerzitu v Brně; mluví česky, anglicky, polsky a rusky. Jan Žák je ženatý, má tři děti a ve svém volném čase se věnuje cestování.

METRO / MAKRO Cash & Carry
provozuje více než 750 samoobslužných velkoobchodů ve 28 zemích. Společnost celosvětově zaměstnává přibližně 110 000 lidí a za fiskální rok 2012/2013 dosáhla prodejů v celkové výši 32 miliard EUR. METRO Cash & Carry tvoří prodejní divizi skupiny METRO GROUP, která je jednou z největších mezinárodních retailových společností. Za fiskální rok 2012/2013 dosáhl její obrat 66 miliard EUR. Společnost působí v 32 zemích, má 265 000 zaměstnanců a provozuje zhruba 2 200 obchodů. Výkon skupiny METRO GROUP je založen na síle obchodních značek, které působí nezávisle ve vlastních tržních segmentech: METRO/MAKRO Cash & Carry jako světový lídr v oblasti samoobslužných velkoobchodů, Real mezi hypermarkety, Media Markt a Saturn jako evropský lídr v oblasti prodeje spotřební elektroniky, a Galeria Kaufhof v segmentu obchodních domů.

Simona Krautová, PR Director
PLEON Impact