MAKRO představuje aplikaci na cenovky

6. listopadu 2014 - Velkoobchod MAKRO Cash & Carry ČR připravil praktickou aplikaci pro maloobchodníky na tvorbu cenovek, které jsou v souladu s novou legislativou. Aplikace ulehčuje práci zejména drobným prodejcům potravin.

Od května 2014 vešel v platnost nový zákon, který zavedl povinnost označovat výrobky prodejní i měrnou cenou. V praxi to pro provozovatele malých prodejen znamená, že musejí uvádět kromě prodejní ceny také cenu za měrnou jednotku, tedy například za jeden kilogram nebo litr.

MAKRO na webu http://partneri.mujobchod.cz/ připravilo aplikaci, kde si kdokoli může cenovku jednoduše vytvořit a vytisknout. Na výběr je více velikostí cenovek i vzor pro akční zboží. Zákazníci, kteří se zaregistrují, mohou využít vyšší komfort v podobě historie zadaných cenovek a další výhody.

„Za necelé dva týdny jsme na webu s aplikací zaznamenali 7 106 návštěv a 3 179 aktivních uživatelů a jejich počet se neustále zvyšuje,“ vysvětluje Lucie Jakubíková, Alliance Coordinator MAKRO Cash & Carry ČR. Aplikace na cenovky je jen jednou z aktivit společnosti MAKRO zaměřených na servis zákazníkům. Velkoobchod pravidelně informuje o legislativních změnách a organizuje semináře pro své partnery.

METRO/MAKRO Cash & Carry provozuje více než 750 samoobslužných velkoobchodů ve 28 zemích. Společnost celosvětově zaměstnává přibližně 110 000 lidí a za fiskální rok 2012/2013 dosáhla prodejů v celkové výši 32 miliard EUR. METRO Cash & Carry tvoří prodejní divizi skupiny METRO GROUP, která je jednou z největších mezinárodních retailových společností. Za fiskální rok 2012/2013 dosáhl její obrat 66 miliard EUR. Společnost působí v 32 zemích, má 265 000 zaměstnanců a provozuje zhruba 2 200 obchodů. Výkon skupiny METRO GROUP je založen na síle obchodních značek, které působí nezávisle ve vlastních tržních segmentech: METRO/MAKRO Cash & Carry jako světový lídr v oblasti samoobslužných velkoobchodů, Real mezi hypermarkety, Media Markt a Saturn jako evropský lídr v oblasti prodeje spotřební elektroniky, a Galeria Kaufhof v segmentu obchodních domů.

Tereza Knířová
E-mail: tereza.knirova@inspiro-solutions.cz