Guillaume Chêne novým generálním ředitelem MAKRO Cash & Carry ČR

25. března 2014MAKRO Cash & Carry ČR a METRO Cash & Carry SR má od 1. dubna 2014 nového generálního ředitele. Stal se jím současný operační ředitel Guillaume Chêne.

Guillaume Chene
Guillaume Chêne

Guillaume Chêne začal pracovat pro METRO Cash & Carry v září 2005 na pozici operačního ředitele v tréninku, kdy řídil specifické provozní projekty v MAKRO Cash & Carry ČR. V červnu 2006 byl jmenován regionálním operačním manažerem pro METRO Cash & Carry Rusko. Pozici operačního ředitele a člena představenstva pro MAKRO Cash & Carry ČR a METRO Cash & Carry SR vykonával od října 2009.

Jmenování Guillaume Chêne, který byl od října roku 2009 mým kolegou v Představenstvu a zásadním způsobem přispěl k přechodu na vícekanálový obchodní model, jenž reaguje na potřeby našich zákazníků z řady podnikatelů, je zárukou, že naše vedoucí pozice na trhu v B2B sektoru se bude trvale posilovat,“ uvádí Axel Hluchy, který přechází od 1. dubna na pozici generálního ředitele METRO Cash & Carry Německo.

METRO/MAKRO Cash & Carry
provozuje více než 750 samoobslužných velkoobchodů ve 29 zemích. Společnost celosvětově zaměstnává více než 120 000 lidí a za fiskální rok 2012/2013 dosáhla prodejů v celkové výši 31 miliard EUR. METRO Cash & Carry tvoří prodejní divizi skupiny METRO GROUP, která je jednou z největších mezinárodních retailových společností. Za fiskální rok 2012/2013 dosáhl její obrat 66 miliard EUR. Společnost působí v 32 zemích, má 265 000 zaměstnanců a provozuje zhruba 2 200 obchodů. Výkon skupiny METRO GROUP je založen na síle obchodních značek, které působí nezávisle ve vlastních tržních segmentech: METRO/MAKRO Cash & Carry jako světový lídr v oblasti samoobslužných velkoobchodů, Real mezi hypermarkety, Media Markt a Saturn jako evropský lídr v oblasti prodeje spotřební elektroniky, a Galeria Kaufhof v segmentu obchodních domů.

Mgr. Marie Vladyková, Focus Agency, Account Manager
GSM: 724 770 896