MAKRO podpoří třetí ročník Národní potravinové sbírky

19. listopadu 2015 - Do třetího ročníku Národní potravinové sbírky se zapojí i všechny prodejny sítě MAKRO. Sbírka proběhne v sobotu 21. listopadu 2015 od 8.00 do 20.00. Kromě zaměstnanců MAKRO v roli dobrovolníků mohou sbírku podpořit také zákazníci.

„Za posledních 12 měsíců jsme potravinovým bankám věnovali potraviny v hodnotě 1,7 milionu korun. Spolupracujeme s nimi dlouhodobě, a třetí ročník sbírky je pro nás vyvrcholením společných aktivit,“ vysvětluje Ivan Tučník, manažer komunikace MAKRO ČR.

V uplynulých dvou letech darovali jednotlivci i firmy téměř 250 tun potravin určených pro více než 350 českých organizací pomáhajících lidem v nouzi. Vhodné jsou trvanlivé potraviny jako konzervovaná jídla, mouka, cukr, těstoviny, luštěniny, rýže, oleje, čaje či například nápoje v obalech tetrapak.

Zákazníci se o akci dozví z upoutávek v letácích, newsletterů i facebookové stránky MAKRO. Mezi dobrovolníky, kteří budou v prodejnách od zákazníků přebírat zakoupené potraviny, se zapojí i management společnosti včetně generálního ředitele. Po ukončení akce zajistí MAKRO předání nasbíraných potravin vždy do nejbližší potravinové banky v regionu.

METRO/MAKRO Cash & Carry provozuje více než 750 samoobslužných velkoobchodů ve 26 zemích. Společnost celosvětově zaměstnává přibližně 117 000 lidí a za fiskální rok 2014/2015 dosáhla prodejů v celkové výši 30 miliard EUR. METRO Cash & Carry tvoří prodejní divizi skupiny METRO GROUP, která je jednou z největších mezinárodních retailových společností. Za fiskální rok 2014/2015 dosáhl její obrat 59 miliard EUR. Společnost působí ve 30 zemích, má 230 000 zaměstnanců a provozuje zhruba 2 000 obchodů. Výkon skupiny METRO GROUP je založen na síle obchodních značek, které působí nezávisle ve vlastních tržních segmentech: METRO/MAKRO Cash & Carry jako světový lídr v oblasti samoobslužných velkoobchodů, Media Markt a Saturn jako evropský lídr v oblasti prodeje spotřební elektroniky a Real hypermarkety.

Tereza Knířová
e-mail: tereza.knirova@inspiro-solutions.cz