MAKRO si vybralo agenturu Kaspen/Jung von Matt

19. ledna 2015 - Kreativu a strategické plánování komunikace společnosti Makro Cash & Carry ČR od ledna zajistí reklamní agentura Kaspen/Jung von Matt. Agentura zvítězila v tříkolovém tendru, který probíhal od podzimu loňského roku.

„Agentura Kaspen nejlépe pochopila naše potřeby. Zaujal nás zejména způsob, jakým strategie vyřešila požadavek na další posílení vztahů s našimi zákazníky, což je v segmentu B2B klíčové. Značku MAKRO s ní budeme i nadále profilovat jako partnera pro nezávislé podnikání,“ vysvětluje Marcela Syrovátková, Head of Branding společnosti MAKRO.

Tříkolové výběrové řízení na strategickou a kreativní agenturu probíhalo od srpna do prosince 2014. Agentura Kaspen bude mít od ledna 2015 za úkol pokračovat v kreativním konceptu, který navazuje na značku VY&MAKRO. Ten MAKRO představilo na jaře loňského roku. Vystihuje větší důraz na individuální přístup k zákazníkům a podporu podnikatelů nejen v místě prodeje.

Další výzvou pro novou agenturu bude prezentace posunu od tradičního byznys modelu typu cash and carry směrem k novým formám přímé distribuce a e-commerce nebo komunikace nového vzdělávacího centra, které MAKRO v březnu otevře v pražských Stodůlkách.

METRO/MAKRO Cash & Carry provozuje více než 750 samoobslužných velkoobchodů ve 28 zemích. Společnost celosvětově zaměstnává přibližně 117 000 lidí a za fiskální rok 2013/2014 dosáhla prodejů v celkové výši 31 miliard EUR. METRO Cash & Carry tvoří prodejní divizi skupiny METRO GROUP, která je jednou z největších mezinárodních retailových společností. Za fiskální rok 2013/2014 dosáhl její obrat 63 miliard EUR. Společnost působí v 31 zemích, má 250 000 zaměstnanců a provozuje zhruba 2 200 obchodů. Výkon skupiny METRO GROUP je založen na síle obchodních značek, které působí nezávisle ve vlastních tržních segmentech: METRO/MAKRO Cash & Carry jako světový lídr v oblasti samoobslužných velkoobchodů, Real mezi hypermarkety, Media Markt a Saturn jako evropský lídr v oblasti prodeje spotřební elektroniky, a Galeria Kaufhof v segmentu obchodních domů.

Kaspen/Jung von Matt vznikla v roce 2002 a patří mezi nejkreativnější komunikační agentury na českém trhu. Vyvíjí strategie a komunikační řešení pro ikonické české i mezinárodní značky. V roce 2009 se agentura spojila s mezinárodní rodinou agentur Jung von Matt.

Tereza Knířová
e-mail: tereza.knirova@inspiro-solutions.cz