Naše příběhy

Jan Jindra, Product Manager

Jak jsi v MAKRO začínal a jak ses dostal na současnou pozici?

V MAKRO jsem začínal před více než 11 lety jako asistent v oddělení nákupu mražených potravin. Měl jsem ambice a chuť jít výše co se týče rozhodovacích pravomocí a odpovědnosti za výsledek. Po necelých dvou letech jsem dostal příležitost na juniorské pozici nákupčího pečiva. Následně jsem přibral pod křídla další oddělení – lahůdky a zatím poslední štací je kategorie alkoholických nápojů. Měl jsem tak relativně unikátní možnost poznat specifika obchodu segmentu ultrafresh, fresh i dry potravin.

Proč jsi chtěl jít pracovat do MAKRO?

Předchozí studijní i pracovní zkušenosti jsem nabíral v potravinářské oblasti, vždy ale na straně výroby. Bylo pro mě zajímavé působit i v další části potravinářsko-odběratelského řetězce.

Při zpětném pohledu ale přiznávám, že jsem neměl vlastně tušení do čeho jdu, co vše znamená MAKRO a co práce v něm. Překvapení, kupodivu i po těch letech, číhá za rohem každý den.

Co ti práce v centrále Kampus přináší?

Na práci v centrále Kampus se mi líbí to neustálé napětí, když člověk neví, co všechno ho při hledání ideálního řešení pro zákazníka čeká. Je to skvělý pocit, když se pak vynaložená snaha promítne do finální úspěšné nabídky.

Jan Jindra

Pavlína Plajerová

Pavlína Plajerová, Project Manager

Jak jsi v MAKRO začínala a jak ses dostala na současnou pozici?

Do MAKRO jsem nastoupila během studia VŠ jako trainee v oddělení projektového řízení. Zjistila jsem, jak to tady funguje, a firemní kultura i vize mě nadchly natolik, že jsem zůstala i po skončení trainee programu. Jsem ráda, že se můžu podílet na vývoji a každodenním fungování právě této společnosti.

Proč jsi chtěla jít pracovat do MAKRO?

Hodně mě zaujal koncept trainee programu, který MAKRO nabízí. Jako brigáda při studiu je tento program ideální pro získání užitečných pracovních zkušeností. Navíc ráda vařím, takže práce pro velkoobchod zaměřený primárně na potraviny mi padla do oka na první pohled.

Co ti práce v centrále Kampus přináší?

Především poznání a pochopení obchodních procesů ve všech možných souvislostech. MAKRO je velká mezinárodní společnost, takže každý den přináší nové zážitky, nové úkoly a nové výzvy. Nuda tu rozhodně nehrozí. Určitě nesmím opomenout ani příjemné pracovní prostředí, skvělé kolegy a spoustu kulinářské inspirace.


Simona Čapková, Vedoucí směny - Pekárna

Jak jsi v MAKRO začínala a jak ses se dostala na současnou pozici?

V MAKRO jsem začala pracovat v roce 2015 jako picker v distribuci v Ostravě.

Po přestěhování do Prahy v roce 2016, jsem nastoupila jako asistent prodeje do oddělení pekárny v prodejně MAKRO Stodůlky, kde jsem se časem začala věnovat i objednávání zboží a zastupovala jsem svého nadřízeného. Po jeho odchodu jsem převzala vedení oddělení pekárny.

Proč jsi chtěla jít pracovat do MAKRO?

Do MAKRO jsem šla pracovat, protože to pro mne bylo známé prostředí.

Před několika lety jsem v MAKRO pracovala jako firemní doplňovačka a měla jsem zde několik dobrých kamarádů. Nová byla jen zkušenost s postupy na delivery.

Co ti práce v prodejně v MAKRO přináší?

Práce v MAKRO mi přináší každodenní novou výzvu. Před léty jsme si s kamarádkou chtěly otevřít vlastní cukrárnu, k tomu však nikdy nedošlo. Zato teď mám cukrárnu i pekárnu v jednom.

Byla jsem u zrodu nového konceptu MAKRO inspirace, na kterém jsem se aktivně podílela.

Dokonce jsem dostala možnost podílet se na rozšíření sortimentu naší nové pekárny.

Začátky byly složité pro všechny zaměstnance, ale společně jsme vždy všechno zvládli.

Jsme tady opravdu dobrá parta lidí.

Simona Čapková

Jan Ondrejka

Jan Ondrejka, Regional Delivery Manager West

Jak si v MAKRO začínal a jak ses dostal na současnou pozici?

MAKRO je můj druhý zaměstnavatel. Nastoupil jsem v září 2008 jako rampař na příjem zboží.
Mimo Karlových Varů je mou srdeční záležitostí prodejna v Ústí nad Labem. Byl jsem tam několik týdnů na adaptaci a mnohé jsem se naučil. Také jsem tam poznal několik vynikajících lidí, ze kterých jsou někteří dodnes mí dobří kamarádi.
Na začátku jsem neměl žádné zkušenosti z obchodu ani managementu. Vše jsem se učil sám s pomocí svých zkušených kolegů. Velice si cením také důvěry a podpory, které se mi dostalo od nadřízených.

Proč jsi chtěl jít pracovat do MAKRO?

Tušil jsem, že půjde o zajímavou práci, kde budu mít příležitost pracovat na různých projektech. Taky se mi líbilo, že lidé, kteří v MAKRO pracují, chodí do práce rádi.

Co ti práce v prodejně v MAKRO přináší?

Během své desetileté cesty jsem se především naučil to, že nic není tak horké, jak se to uvaří, a že když se člověk obklopí v týmu kvalitními lidmi, dokáže dosáhnout téměř čehokoli. A já mám tým, na který jsem hrdý. Na mé práci mě baví, že mohu měnit věci k lepšímu. Zlepšovat služby, zvyšovat zisk, ale také zpříjemňovat atmosféru na pracovišti, dávat příležitosti lidem, kteří o ně stojí, a pomáhat jim v jejich růstu.


Milan Slezák, vedoucí týmu skladu

Jak jsi v MAKRO začínal a ses dostal na současnou pozici?

Do MAKRO jsem nastupoval jako vedoucí týmu a stále jím jsem.

Proč jsi chtěl jít pracovat do MAKRO?

Do MAKRO jsem nastoupil, protože mne lákalo být u zrodu něčeho nového a navíc to mám blízko do práce.

Co ti práce v prodejně v MAKRO přináší?

Z práce v MAKRO mám dobrý pocit, protože vím, že prosperujeme a děláme kvalitní službu našim zákazníkům.

Milan Slezák
Darina Šimonová

Darina Šimonová, Vedoucí týmu skladu

Jak jsi v MAKRO začínala a ses dostala na současnou pozici?

V MAKRO jsem v lednu 2018 začínala jako jeden z prvních pracovníků skladu v distribučním centru. Být někde hned od začátku má určitě své výhody. Sbírání vědomostí mi celkem rychle pomohlo k povýšení na pozici vedoucí týmu skladu.

Proč jsi chtěla jít pracovat do MAKRO?

Dle mého má MAKRO dobré jméno v republice i ve světě. Nabídka práce mě zajímala hlavně proto, že zahrnovala i kariérní růst.

Co ti práce v distribučním centru přináší?

Nevím přesně, jak to specifikovat, ale každopádně mě práce tady moc baví. A myslím, že je skvělé, když člověk může dělat něco, co ho jednoduše lidsky těší.

 


Jiří Matějka, Vedoucí obchodního týmu

Jak jsi v MAKRO začínal a jak ses dostal na současnou pozici?

Přišel jsem v roce 2010 na pozici obchodního zástupce SCO. Mezi mé klienty patřily firmy, kanceláře a státní instituce. Po 3 letech jsem dostal nabídku přestoupit do segmentu HoReCa (hotely, restaurace, catering). Zde jsem vystřídal několik pražských i mimopražských regionů. I díky takto získaným zkušenostem jsem se postupně vypracoval a jsem rád, že nyní mohu vést tým obchodních zástupců. 

Proč jsi chtěl jít pracovat do MAKRO?

Jelikož mě vždy lákal segment HoReCa (hotely, restaurace, catering), bylo MAKRO ideální příležitostí. V MAKRO mám navíc možnost dalšího profesního růstu a moje práce je plná výzev.

Co ti práce v obchodním týmu MAKRO přináší?

Líbí se mi, jak různorodá práce pro MAKRO je. A také to, že mám možnost rozhodovat se samostatně a plánovat si průběh pracovního dne. S kolegy tvoříme dobrý tým, ve kterém se vzájemně motivujeme a podporujeme, což je skvělé.

Jiří Matějka