PRVNÍ ROČNÍK NEJVĚTŠÍ ČESKÉ GASTRONOMICKÉ UDÁLOSTI JE ZA NÁMI

Během tří dnů jsme v pražském O2 universum, na 4 patrech a během více než 150 hodin programu přivítali přes 15 000 návštěvníků z řad odborné veřejnosti i milovníků jídla a pití. Měli možnost se vzdělávat a inspirovat od nejlepších českých gastro profesionálů, sdílet své zkušenosti s kolegy a hlavně ochutnávat!

makro Fresh Market

Široký sortiment vlastních značek, ukázky porcování velké ryby, ochutnávky toho nejlepšího, co makro nabízí. To a mnohem víc jste mohli vidět, slyšet, cítit a ochutnat. Kromě ochutnávek jste se mohli seznámit i s dalšími programy, které makro svým zákazníkům nabízí; ať už se jedná o „Stabilně výhodné ceny“, nabídku vybavení METRO Professional nebo digitálních služeb DISH, bez kterých se neobejde žádná moderní restaurace.

Chytrý kuchař

Pro gastro profesionály jsme představili program Chytrý kuchař, který pomůže v restauracích a gastro provozech ušetřit čas i peníze. Chytrý kuchař prezentuje sadu různých sortimentních řešení pro efektivní využívání surovin v profesionální kuchyni. Na konkrétních výrobcích ukazuje, jak při správném výběru snížit náklady na suroviny. Zároveň přináší inspiraci pro kuchaře, aby dokázali připravit skvělé jídlo z profesionálně vyrobených, kvalitně opracovaných a předpřipravených surovin.

Pop-up restaurace

Vycházející hvězdy i stálice české gastronomie navařili návštěvníkům signature jídla. Nebylo nutné cestovat tisíce kilometrů, stačilo se projít po jednom patře O2 Universa a ochutnat mexickou, asijskou či fusion kuchyni, ale také českou kuchyni, neodolatelné delikatesy z brambor a další slané i sladké delikatesy. V rámci projektu "25 český gastro nadějí" se představili také Eva Che a Pedro´s Street Food.

Barmanské show

Mixologové těch nejprestižnějších českých barů ukázali a namíchali nejnovější trendy koktejly. Setkat jste se mohli také se someliérem Jakubem Přibylem, který ukázal jak díky správnému párování vína a jídla zvýraznit zážitek zákazníků a zároveň zvýšit profitabilitu menu.

Kuchařské show

Nadšené reakce návštěvníků vzbudily také kuchařské show, v nichž mistři svých oborů předvedli řadu konkrétních tipů a triků. Například šéfkuchař makro akademie Marek Lojda nebo cukrářka Helena Fléglová. Jejich tipy a triky pomůžou gastro profesionálům zvýšit efektivitu jejich podnikání z hlediska kvality i úspor.

Přednášky a kongresy

Součástí historicky největší akce svého druhu v České republice byl unikátní celodenní odborný kongres Česká brambora v gastronomii, zaměřený na tuto pro Čechy jedinečnou plodinu. Český gastronomický kongres a Kongres o zdravém stravování pak přinesli informace a tipy ohledně personální situace v gastronomii, vývoji digitalizace v pohostinství a nejnovější trendy v marketingu.
Jiří Nehasil

„Chtěli bychom moc poděkovat všem zákazníkům, kteří dorazili a společně s námi začali psát novou kapitolu české gastronomie. Obrovský dík patří také všem zapojeným partnerům z řad dodavatelů a našim zaměstnancům, bez nichž bychom nebyli schopni takto velkolepou událost uspořádat. MAKRO CZECH GASTRO FEST byl inspirací a impulsem pro skvělou budoucnost, která českou gastronomii ještě čeká. Naší dlouhodobou vizí je, aby z české gastronomie prosperovali všichni, letos jsme společně s Českým Gastronomickým Institutem  tuto vizi začali uvádět do reality. Další ročníky jsou před námi a my věříme, že se k nám přidají další partneři ze sektoru, abychom společně českou gastronomii nadále rozvíjeli.“

Jiří Nehasil
obchodní a provozní ředitel společnosti makro ČR.

Card
Staňte se zákazníkem

Pokud máte firmu nebo jste OSVČ, staňte se naším zákazníkem během pár minut.

Zaregistrujte se
location
Kde jsme

Najděte svoji nejbližší makro prodejnu.

Navštivte nás
dialogcheck
Akční nabídka

Prohlédněte si aktuální nabídku.

Do nabídky
App
Aplikace Moje makro

Stáhněte si aplikaci moje makro pro partnery

Zjistit více