Mozzarella Burrata s pečenými rajčaty

Mozzarella Burrata s pečenými rajčaty

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: 1 (1-5)
Počet porcí: 10


Ingredience


  • 500 g Rajčata cherry mix       
  • 100 g Olej olivový extra panenský       
  • 3 g Sůl Fleur de Sel       
  • 1 g Ocet balsamico tmavý - spray       
  • 1300 g Mozzarella Burrata       
  • 1 g Horeca Select Pepř černý, celý       
  • 30 g Horeca Select Oregáno čerstvé       
  • 300 g Ciabatta       

Výrobní postup

Příprava rajčat  a oregána (cca 5 minut):

Omytá rajčata rozkrojíme a ogrilujeme na pánvi bez oleje. Po opečení je pokapeme olivovým olejem a osolíme. Oregáno omyjeme, otrháme na lístky a uchováme pod namočeným ubrouskem.              

Příprava ciabatty (cca 5 minut):

Ciabattu nakrájíme na plátky a těsně před podáváním je opečeme v toasteru.                        

Servírování:

Na talíř naaranžujeme opečená rajčata a lehce je ochutíme balsamicovým octem. Vedle nich položíme mozzarellu a ochutíme ji čerstvě mletým pepřem. Pokrm doplníme lístky oregána. Celý pokrm pokapeme kvalitním olivovým olejem. Jako doplněk podáváme opečenou ciabattu, kterou rovněž pokapeme olivovým olejem.   


Mozzarella Burrata s pečenými rajčaty

Tipy kuchaře:   

  • Burrata je nejkvalitnější mozzarella. Tvaruje se do uzlíčků, které se uchovávají v syrovátce. Má silnou chuť po mléce. Při servírování ji nejčastěji trháme na větší kousky. 
  • Pro zachování charakteristické chuti ji nesmíme sevírovat ihned, jakmile ji vyndáme z chladničky.                          
  • V tomto receptu jsme použili balsamico ocet ve spreji, doporučujeme však použít stařené balsamico, které má intenzivnější chuť a vůni. Záleží na cenové politice ve Vašem podniku, za kolik můžete pokrm prodat.