Tuňákový tartare s fenyklem a medvědími kapary

Tuňákový tartare s fenyklem a medvědími kapary

Doba přípravy: 25 minut
Náročnost: 1 (1-5)
Počet porcí: 10


Ingredience


Ryba:

  • 1600 g Tuňák fillet, řez sashimi    

Doplňky:

  • 300 g Kapary, medvědí   
  • 150 g Fenykl čerstvý   
  • 80 g Salát frisée   
  • 120 g Cibule červená   
  • 350 g Hořčice dijonská   
  • 500 g Olivový olej extra panenský    
  • 1 g Horeca Select Pepř černý, celý   
  • 10 g Sůl Fleur de Sel   

Výrobní postup

Příprava masa (cca 10 minut):

Rybu důkladně očistíme od veškerých případných krví zalitých částí a blan. Nejlépe až těsně před podáváním rybu nakrájíme na velmi malé kostičky o velikosti 5 mm. Ty přeložíme lžící rozprostřeným stylem na talíř.                  

Příprava zeleniny (cca 10 minut):

Oloupanou, očištěnou cibuli nakrájíme na tenké plátky a namočíme ji do ledové vody, aby nebyla tak ostrá. Medvědí kapary propláchneme z nálevu a překrojíme je na poloviny. Z čerstvého omytého fenyklu nejprve otrháme zelenou část a pak zbylou část nakrájíme na co nejtenčí hoblinky (nakrouháme). Dijonskou hořčici natáhneme do stříkačky bez jehly (popř. cukrářského sáčku nebo kornoutu z pečicího papíru).                

Servírování:

Na talíř s připraveným rozprostřeným tuňákem přeložíme stylově předpřipravené ingredience a naaranžujeme je na kostičky tuňáka (překrájené kapary, hoblinky fenyklu, nudličky bílé cibule, snítky salátu frisée a zelené části fenyklu). Dijonskou hořčici naneseme pomocí dávkovací lahve. Nakonec vše důkladně osolíme solí Fleur de Sel a řádně pokapeme extra panenským olivovým olejem. Dle libosti servírujeme s čerstvým bílým pečivem a sklenkou vína.                


Tuňákový tartare s fenyklem a medvědími kapary