V MAKRO je pro vás připraven široký výběr salámů a klobás vysoké kvality za aktraktivní ceny. Naše nabídka zahrnuje tradiční produkty tuzemských výrobců, jako je například Lovecký salám, Herkules či Vysočina. V sortimentu naleznete i nepřeberné množství specialit ze Španělska, Itálie, Maďarska, Francie, Německa, Belgie a mnoha dalších zemí.

Oblíbené produkty

  • Vysočina

    Vysočina v MAKRO

    Trvanlivý salám patří již téměř půl století mezi nejpopulárnější masné výrobky.

  • Chorizo

    Chorizo v MAKRO

    Slavná španělská specialita se vyrábí v mnoha variantách, které se liší tvarem, strukturou i ostrostí.

  • Čabajská klobása

    Čabajka v MAKRO

    Pikantní klobása kořeněná paprikou, kmínem, pepřem či česnekem je držitelem ochranné známky EU.

  • Uherský salám

    Uherský salám v MAKRO

    Maďarský fermentovaný salám s ušlechtilou plísní na povrchu se vyrábí od 19. století.


Tipy z našeho sortimentu

  • Salsiccia Napoli Dolce/Picante 300 g

    Salsiccia Napoli Dolce/Picante 300 g v MAKRO

    Vyhlášenou italskou klobásu z vepřového masa nabízíme v klasické i pikantní variantě. Výborně chutná čerstvá a hodí se i k tepelné úpravě.

  • HS Salám Vysočina 1967

    HS Salám Vysočina 1967 v MAKRO

    Salám Vysočina vyrobený tradiční metodou se vyznačuje špičkovou kvalitou a výjimečnou chutí.

    Více o produktu



Více o uzeninách

  • Tepelně opracované

    Do kategorie tepelně opracovaných masných výrobků se řadí například oblíbená Vysočina či Turistický salám. Při jejich výrobě musí teplota v jádře dosáhnout 70 °C minimálně po dobu 10 minut – jedná se o tzv. uzení teplým kouřem. Po tepelné úpravě se produkt suší a nechává zrát.

  • Fermentované

    Tepelně neopracované (fermentované) masné výrobky jsou uzeny pouze studeným kouřem o teplotě 20 °C, po něm pak následuje sušení a zrání. Při jejich výrobě mohou být použity startovací kultury, které ovlivňují konzistenci, aroma a trvanlivost. Do této skupiny patří například Poličan či Lovecký salám.

  • S ušlechtilou plísní

    Stejně jako sýrům také masným produktům dodává ušlechtilá plíseň specifickou chuť a aroma. Vytváří se během pozvolného sušení a zrání ve speciálních podmínkách, nebo se během výroby přímo aplikuje na povrch salámů či klobás. Nejznámějším představitelem je Uherský salám.

Kritéria kvality

Při výběru trvanlivých salámů či klobás je potřeba věnovat pozornost několika aspektům. Konzistence má být soudržná, pružná až tuhá, řez hladký a lesklý bez tuhých částí. Mozaika nesmí být rozmazaná. Důležitý je také název – na etiketě musí být vždy uvedeno, že se jedná o trvanlivý výrobek, v opačném případě máte v ruce nekvalitní napodobeninu.