Jehněčí svíčková patří k nejjemnějším a nejlahodnějším řezům, podobně jako je tomu i u jiných druhů masa. Libové a jemné maso panenské svíčkové je ideální např. na pánev či na gril.


Jehněčí svíčková

Věděli jste že..?

Jehněčí maso je cenným zdrojem železa a zinku, obsahuje vitamín D a vitamíny skupiny B.

Svíčková se díky svému křehkému masu skvěle hodí k minutkové přípravě a ke grilování.

U mladého jehněčího o váze dvou kilogramů může stačit i pouhá hodina pečení.

Osobitá chuť jehněčího snese výraznější aromatické koření – klasickou volbou jsou česnek a rozmarýn, výborně poslouží tymián, šalvěj, petržel, majoránka, máta nebo dobromysl.


Znaky

Jehněčí svíčková má podlouhlý tvar, růžovou až červenou barvu a poskytuje velmi libové a jemně vláknité maso. Dostupná je jako samostatný řez a může být také součástí jehněčí kotlety ze zadního hřbetu.

Využití

Jemné a křehké maso se používá na minutky na pánvi či grilu – delší tepelná úprava by ho vysušila a znehodnotila. Svíčkovou lze podávat ve formě medailonků nebo opéci vcelku a po krátkém odležení nakrájet na plátky – před úpravou se může obalit v bylinkové krustě. Maso by mělo být upraveno do růžova. Svíčková ve formě tenkých proužků se využívá k přípravě soté. K jemné chuti masa dobře ladí čerstvé bylinky a máslo, z příloh je ideální jarní zelenina.


Tipy ze sortimentu, akce a cena


Čerstvé maso v MAKRO

V MAKRO Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.

Recepty pro každého

Také máte rádi maso a drůbež, ale nevíte, co z konkrétního masa připravit? Zkuste naše recepty! Krok po kroku se stanete mistrem kuchyně!