Hamburgery už dávno nejsou jen doménou fastfoodového občerstvení – naopak se zařadily mezi vyhledávané speciality i ve špičkové gastronomii. V naší nabídce naleznete pestrý výběr předem zpracovaných burgerů z plemen Charolais, Black Angus nebo Wagyu, které jsou připraveny k okamžitému použití. Na výběr jsou i různé varianty – o hmotnosti 100 či 200 gramů, ale také mini verze (42,5 g), které se skvěle hodí pro přípravu chuťovek na party či raut.


Hamburgery

Věděli jste že..?

Pro správný výsledek je důležitý obsah tuku, který může dosáhnout až 30 %. Burger vyrobený z libového masa by nebyl dost šťavnatý ani chuťově výrazný.

Ideální burger by měl být na středu růžový. Jen tak totiž zůstane šťavnatý a nevysušený. Po odstavení z tepla je vhodné plátek nechat několik minut odpočinout, aby se uvnitř rozložily šťávy.

Burger by se vždy měl jíst rukama, nikdy příborem.


Znaky

Základem klasického burgeru je kvalitní mleté hovězí, které je hrubě namleté, aby si uchovalo plnou chuť a dobrou konzistenci. Doporučovanou kombinací bývá směs předního a zadního masa, skvělou volbou je také část z krku, tzv. chuck roll. Pro výslednou chuť a šťavnatost je zásadní obsah tuku – může dosahovat až 30 %.

Využití

Tradičním doplňkem burgeru je čerstvá zelenina (rajčata, listové saláty, cibule), dále opečená slanina a sýr – nejčastěji čedar, hodí se i ementál, sýry s modrou plísní a ovčí nebo kozí sýry. Nemalou roli hraje také použitá omáčka, která všechny chutě patřičně propojí. Může být na bázi majonézy (česneková, americká), zakysané smetany (bylinková) či zeleniny (pesto, salsa, guacamole). Důležité je i zvolené pečivo, které musí mít dobrou chuť a konzistenci, díky níž se během konzumace nerozdrobí.


Tipy ze sortimentu, akce a cena


Čerstvé maso v MAKRO

V MAKRO Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.

Burger s kozím sýrem

Chcete si udělat vlastní hamburger? Zkuste naše recepty - například na hovězí burger s kozím sýrem! Krok po kroku se stanete mistrem kuchyně!