Kvalitní čerstvé klobásy se skvěle hodí ke grilování, obstojí jako chuťovka k pivu a připravíte z nich i rychlou večeři.


Klobásy

Věděli jste že..?

České produkty v sortimentu MAKRO jsou připraveny podle originálních receptur tuzemských řezníků.

Klobásy je třeba vyjmout z chladničky zhruba hodinu předem, aby dosáhly pokojové teploty.

Během opékání je vhodnější zvolit menší žár, jinak hrozí, že prasknou a vystříkne z nich tuk.

Klobásy se dají použít jako chuťovka i jako hlavní chod, jsou skvělé na gril, na pánev i do zapékaných pokrmů.


Znaky

Pro výrobu klobás lze využít téměř jakýkoliv druh čerstvého masa – nejčastěji je to vepřové, hovězí a telecí, někdy také zvěřina. Maso se nožem nahrubo naseká nebo najemno umele v mlýnku, osolí a ochutí, někdy se zpracovává společně se špekem. Hotová směs se ochutí kořením a dalšími ingrediencemi, jako je například česnek, bylinky nebo různé destiláty. Poté se naplní do střívka a v požadované délce se podváže.

Využití

Nabídka obsahuje produkty nejrůznějších druhů, které se liší tvarem, velikostí i chutí, vybrat si lze jak syrové, tak částečně tepelně opracované produkty. Tenké klobásky jsou skvělé jako starter nebo chuťovka k pivu, větší klobásy více zasytí a v kombinaci s vařenými brambory nebo kaší se uplatní i jako hlavní chod. Klobásky nakrájené na menší kousky lze opéct na pánvi, doplnit česnekem, listovým špenátem a následně promíchat s těstovinami. Hodí se i do zapékaných pokrmů, například s brambory nebo vejci.


Tipy ze sortimentu, akce a cena


Čerstvé maso v MAKRO

V MAKRO Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.

Výhody a nevýhody grilů

Klobásky se dají, podobně jako steaky či hamburgery, grilovat. Podívejte se, jaké jsou rozdíly mezi různými typy grilů.