Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací
Tato stránka je optimalizována pro novější prohlížeče a zapnutý JavaScript
Musíte mít povolený javascript k plnému využití stránek
Chlumecká 2424 193 00 Praha 9
281 083 083
Vepřové ocásky jsou v kuchyni neprávem opomíjenou surovinou. K přednostem tohoto řezu patří výtečná chuť, rozličné možnosti kulinářského využití a také nízká cena.
✔ Domestikace divokého prasete má dlouhou historii – proběhla již před 10 000 lety. Cílený chov a šlechtění tohoto významného domácího zvířete se však začaly rozvíjet až od 18. století. Průkopníky v tomto směru byly Anglie a Německo. Většina ze 150 současných plemen prasat žije v jihovýchodní Asii.
✔ Vepřové vydrží několik dní v chladničce, hluboce zamrazené se může skladovat až půl roku. Při přípravě je třeba dbát na to, aby bylo i v hlubších vrstvách dokonale tepelně opracováno.
Vepřové ocásky se oddělují z kýty a jejich součástí je křížová kost a okolní svalovina. Samotný ocásek je pokrytý kůží a obsahuje drobné obratle a krátké svaly.
Ocásky výtečně chutnají vařené – obvykle se podávají s hořčicí a křenem nebo se dále pečou v troubě či na grilu. Před pečením je lze naložit na několik hodin do marinády, například z medu, hořčice, česneku, mleté sladké i pálivé papriky a tmavého piva. Skvělé jsou také uzené.
Vepřové ocásky chlaz. váž. 1x cca 2,4kg
Více o produktu
V MAKRO Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.
Také máte rádi maso a drůbež, ale nevíte, co z konkrétního masa připravit? Zkuste naše recepty! Krok po kroku se stanete mistrem kuchyně!
Najít nejbližší prodejnu nebo Procházet sortiment
Chcete nakupovat v MAKRO?
Registrace je zdarma a zabere jen pár minut.
Cena PHM
Nafta diesel 26,30 / Natural 95 27,70 / Drive diesel 27,30 / Drive 95 28,70
Můj obchod
Chcete nastartovat své podnikání a přilákat více zákazníků? Využijte výhody aliance Můj obchod!