Králík poskytuje vynikající maso, které je ceněné pro svou jemnou chuť, výborné nutriční hodnoty a lehkou stravitelnost.


Králík

Věděli jste že..?

Nutriční hodnoty řadí zvěřinu k nejzdravějším masům, které je vhodné i pro dietní kuchyni?

Starší kusy se hodí spíše pro delší tepelnou úpravu, tedy pečení, dušení nebo na vývar? Pro minutkovou úpravu se doporučuje maso z mladého králíka – zůstane křehké a šťavnaté.

Zdrojem zvěřiny z České republiky nabízené v MAKRO je výhradně veterinárně řádně kontrolovaná lovená zvěř splňující všechny podmínky zdravotní nezávadnosti.


Znaky

Králičí maso je bledě růžové až bílé barvy, jemně vláknité, měkké a obsahuje velké množství kvalitních bílkovin a málo tuku. Dostupný je v chlazené a mražené podobě, vcelku i rozdělený na jednotlivé porce – přední a zadní půlku, hřbet, stehna nebo filety. Za delikatesu jsou považovány také vnitřnosti.

Využití

Na minutkovou úpravu se hodí maso z hřbetu nebo kýty, na vaření a dušení se používá nejčastěji přední půlka. K nejoblíbenějším částem patří stehna, která se pečou, lze je konfitovat nebo vykostit a připravit jako řízky. Nejznámější úpravou je u nás zřejmě králík na česneku podávaný se špenátem, skvěle chutná pečený na hořčici, jablkách nebo kořenové zelenině. Podává se i jako roláda se slaninou nebo v podobě mletého karbanátku. Srdce, játra a ledvinky se mohou podusit na cibulce nebo využít k přípravě paštiky.


Tipy ze sortimentu, akce a cena


Čerstvé maso v MAKRO

V MAKRO Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.

Recepty pro každého

Také máte rádi zvěřinu, ale nevíte, co z konkrétního masa připravit? Vyzkoušejte naše recepty! Krok po kroku se stanete mistrem kuchyně!