Zajíc polní žije samotářsky a za potravou se vydává v noci. Jeho maso má výraznou zvěřinovou chuť a je tradiční položkou sezonních menu.


Zajíc

Věděli jste že..?

Nutriční hodnoty řadí zvěřinu k nejzdravějším masům, které je vhodné i pro dietní kuchyni?

Maso zvěřiny je bohaté na železo, zinek, vitamíny skupiny B a celou řadu důležitých aminokyselin ovlivňujících tvorbu a regeneraci buněk a příznivě působících na imunitní systém.

Zdrojem zvěřiny z České republiky nabízené v MAKRO je výhradně veterinárně řádně kontrolovaná lovená zvěř splňující všechny podmínky zdravotní nezávadnosti.


Znaky

Pro zaječí maso je charakteristická tmavá červenohnědá barva a výrazné aroma. Je křehké, jemně vláknité a jeho povrch pokrývá tenká blána a tuk, které je třeba před tepelnou úpravou odstranit. Nejchutnější maso poskytují kusy staré do jednoho roku.

Využití

Zaječí maso je vhodné k pečení a dušení, k nejoblíbenějším částem patří hřbet a stehna. Tradičně se podává na smetaně, nadivoko se zeleninou a kořením a také načerno se švestkovou omáčkou. Vykostěné filety ze hřbetu jsou skvělé na minutkovou úpravu, maso ze žebírek a pupku se využívá na guláš či ragú.


Tipy ze sortimentu, akce a cena


Čerstvé maso v MAKRO

V MAKRO Vám nabízíme jen to nejčerstvější a nejkvalitnější maso - podívejte se, jak probíhá jeho distribuce, zpracování a kontrola.

Recepty pro každého

Také máte rádi zvěřinu, ale nevíte, co z konkrétního masa připravit? Vyzkoušejte naše recepty! Krok po kroku se stanete mistrem kuchyně!