Cesta ryby
Přepravit čerstvou rybu z rybářské lodi na pult s čerstvými rybami je jedna z největších výzev potravinářské logistiky. Zboží, které se rychle kazí, se musí přepravovat při vysoké vlhkosti vzduchu při teplotě blízké bodu mrazu překryté ledem. Přitom jsou top čerstvé zboží a nejlepší dostupnost zboží pro zákazníka na prvním místě.
Ráno dorazí čerstvé ryby z evropských zemí, jako je Španělsko, Itálie, Francie, Holandsko, Německo, Velká Británie a Norsko. Také úlovky ze zámoří, jako je Srí Lanka, Nový Zéland, Dubaj, Kanada a Brazílie se dostanou do logistického centra v tuto dobu. Čerstvá ryba podléhá přísným pravidlům kvality a hygienickým předpisům, například vstupní teplota smí být u čerstvé ryby maximálně 2 stupně Celsia. Ihned po příjezdu do logistického centra kontrolují zkušení inspektoři společnosti MAKRO Cash & Carry zboží podle stanovených standardů kvality a nejnovějších poznatků z logistiky s řízenou teplotou. V samostatné zkušební místnosti se kontroluje teplota, pevnost, vzhled, vůně, netto váha, označení, řez, balení a údaje o porážce dodané ryby. Dále provádí akreditovaná odborná rybí laboratoř pravidelně mikrobiologické, fyzikální a senzorické laboratorní zkoušky.
Již po necelých 12 hodinách od příjezdu do logistického centra se ryba dále přepravuje ve speciálních chladicích boxech. Ve velkoobchodě probíhá další kontrola kvality. Téměř všechny druhy ryb jsou takto do 48 hodin po ulovení k dispozici na trhu. Ryba se k zákazníkovi dostane tak čerstvá, že většina zboží se může spotřebovat ještě několik dní po zakoupení.