Mořské ryby hrají v lidské výživě důležitou roli a měly by být pravidelnou součástí jídelníčku. Rozličné druhy umožňují nepřeberné varianty kuchyňského zpracování, a zároveň dodávají organismu vysoké množství vitaminů, minerálních látek a stopových prvků. Rybí maso a v něm obsažený tuk jsou cenným zdrojem vitaminu A, B12 a D, jódu, železa a také tryptofanu – aminokyseliny, jež podporuje činnnost nervové soustavy.



Více o mořských rybách

  • $name

  • $name

Legální a ekologický rybolov 

V sortimentu ryb dodržuje MAKRO politiku udržitelného rozvoje a ekologické zodpovědnosti. Jeho obchodní partner je členem sdružení Friends of the Sea. Kvóty odchytu jsou nižší, ale úředně doložitelné. U 50 exotických druhů ryb, jež MAKRO nabízí, věnuje společnost maximální pozornost tomu, aby dodavatelé dodržovali přísná rybářská omezení.