Tradiční sýry Raclette se vyrábějí ve tvaru šestikilových kol s béžovou až hnědou kůrou a tmavě slonovinovým sýrovým těstem. Zrají minimálně 6 týdnů, některé však i několik měsíců. Ve Francii se tento silně aromatický sýr vyrábí především v Savojsku, jeho varianta Raclette de Savoi se dokonce pyšní chráněným zeměpisným označením. Stejnojmenný švýcarský pokrm se skládá z rozměklého sýra a různých příloh (sušené nebo uzené maso, brambory, žampiony, zelenina...)
Tipy z našeho sortimentu
-
Výrazná chuť i aroma tohoto sýra (balení 400 g) se nejlépe doplňují s francouzským vínem Beaujolais.
Více o produktu
-
Uzený Raclette se snadno rozpouští, a proto je ideální k tepelné úpravě – například s ogrilovanými naloženými papričkami.
Více o produktu
Více o Raclette
-
Ve studené kuchyni
Konzumace syrového Raclette není v zahraničí tak obvyklá, přesto chutná sýr výborně i v této podobě. Stačí ho podávat nakrájený na plátky s kvalitní šunkou a svěžím bílým vínem.
-
V teplé kuchyni
Raclette se nejčastěji připravuje na speciálních raclettovacích grilech. Plátky sýra se položí na zeleninu, maso, malé kousky pečiva nebo třeba krevety a zapečou se společně.
-
Podávání
Sýr uchovávejte v chladničce a vyjměte ho půl hodiny před podáváním. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem, dipy, omáčkami a zeleninovými saláty. Lze ho servírovat také s bramborami na loupačku.
Garance kvality
Francouzské sýry patří mezi prvotřídní delikatesy z nabídky MAKRO. Jejich výběru věnujeme náležitou pozornost, pečlivě volíme dodavatele a kontrolujeme dodržování všech předepsaných norem týkajících se jejich převozu i skladování. Díky tomu máte jistotu špičkové kvality všech nabízených produktů. Skvělou chuť sýra Raclette garantuje především jeho tradiční původ, charakteristický způsob výroby a šetrný způsob uskladnění.
Oblíbené sýry
-
Pro slavný italský sýr s modrou plísní je typická krémová konzistence.
-
Měkký sýr s bílou ušlechtilou plísní získává zráním výraznou chuť a aroma.
-
Pravá mozzarella z buvolího mléka obsahuje až 50 % tuku v sušině.
Zaregistrujte se k odběru novinek!
Zadat email
nebo
získat MAKRO kartu