Sicílie je největším ostrovem Středozemního moře a svou produkcí se řadí k nejvýznamějším vinařským regionům Itálie. V současné době se místní vinaři snaží o návrat k tradicím a připravují vína z tradičních autochtonních odrůd. Nejznámějším sicilským vínem je Marsala, která se vyrábí již od roku 1773, a to scelením tří odrůd a následným dolihováním vinným destilátem. Jediné místní víno, jež nese označení D.O.C.G., je Cerasuolo di Vittoria – červené víno s výraznou ovocnou chutí.
Více o Sicílii
-
Bílá vína
Při výrobě bílých vín hrají na Sicílii významnou roli především odrůdy Carricante, Inzolia, Grillo a Catarratto. První tři jmenované tvoří základ pro výrobu slavného vína Marsala.
-
Červená vína
Nejrozšířenějšími červenými odrůdami jsou Nero d´Avola, Perricone a Nocera. Pěstuje se zde také původem řecká odrůda Malvasia, z tzv. mezinárodních odrůd dominuje Cabernet Sauvignon.
-
Přírodní podmínky
Slunce, teplo a malé množství srážek zajišťují sicilským vinařům optimální podmínky pro pěstování vinné révy. Chudé půdy jsou vhodné pro výrazná vína, zejména ve vysoko položených svazích.
Služby pro vás
Vinotéky MAKRO jsou vedeny zkušenými sommeliery, kteří vám doporučí nejen samotná vína, ale i vhodné kombinace s pokrmy. Majitelům gastronomických provozů také pomohou se sestavením a realizací vinného lístku. Pravidelně pořádáme ochutnávky, během nichž máte možnost se seznámit se zajímavými víny z našeho sortimentu.
Další vinařské oblasti a vína
-
Burgundsko se pyšní víny zvučných jmen vyráběnými především z odrůd Chardonnay a Pinot Noir.
-
Za nezaměnitelnou kořenitou chuť a plnost vděčí zdejší vína ideálním klimatickým podmínkám.
-
Alsasko leží v severovýchodním výběžku Francie a zdejší produkci dominuje bílé víno.
-
V charakteru piemontských vín se odráží jedinečné podnebí ovlivněné přilehlými horami.
Zaregistrujte se k odběru novinek!
Zadat email
nebo
získat MAKRO kartu