Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilovací sezona startuje

makro-geo-grilovani-italie-lp

Rozpalte gril a užijte si skvělé italské speciality, kterým to pod širým nebem obzvlášť sluší!

Italskou kuchyni charakterizuje jednoduchost a snaha nechat vyniknout autentickou chuť kvalitních surovin. A platí to i při grilování. Prvotřídní steaky, čerstvé ryby, delikátní mořské plody i pestrobarevná zelenina nad rozpálenými uhlíky dokonale rozvinou svůj potenciál. K dochucení bohatě stačí mořská sůl, pepř, olivový olej a čerstvé bylinky – tymián, rozmarýn nebo bazalka. Cílem je všechny chutě jemně vyladit, ale žádnou nepřebít.

Co vyzkoušet? Určitě špízy, oblíbené napříč celou Itálií. Na nerezových jehlicích se budou krásně vyjímat kousky kuřecího, jehněčího nebo vepřového masa v kombinaci s nejrůznějšími druhy zeleniny – například s cuketou, paprikou nebo rajčaty. Velmi efektně působí na špízu mořské plody, především krevety, chobotnice a kalamáry.

Pokud milujete italskou pizzu, rozhodně vás bude lákat možnost si ji upéct na grilu. Potřebujete jen těsto, pár ingrediencí na obložení – například rajčatové sugo, prosciutto, olivy a mozzarellu – a speciální grilovací kámen, který se nad žhavými uhlíky rozpálí na vysokou teplotu. Během několika minut přistane na stole vynikající pizza s nadýchanými a křupavými okraji, která nadchne dospělé i děti.

K pohoštění v italském duchu patří také drobné chuťovky. Na velké prkénko můžete naaranžovat svěží zeleninu, černé a zelené olivy, pancettu, prosciutto, mortadellu a různé druhy sýrů, jako je mozzarella, provolone nebo parmazán. A protože je Itálie jednou z vinařských velmocí, není pochyb o tom, jaký nápoj vám bude dělat nejlepší společnost.

Objevujte s námi Itálii!

 

OBJEVIT


Naše tipy / Výběr ze sortimentu

Gin Marconi 42 Jacopo Poli
Prémiový gin z produkce slavné destilérky Jacopo Poli vyniká unikátní chutí, do níž se vedle nepostradatelných jalovčinek promítá také rozmarýn, máta, bazalka, tymián, kardamom a koriandr. Při výrobě se používá speciální metoda destilace ve vakuu, umožňující uchovat maximum chutí a vůní použitých ingrediencí. Výsledkem je výjimečný a dokonale harmonický gin, který vám připomene atmosféru středomořského pobřeží.


Mozzarella di bufala
Italský sýrový klenot známý po celém světě patří do kategorie sýrů zvané pasta filata. Znamená to, že se během výroby sýr spařuje, míchá a hněte, dokud nevzniknou dlouhá vlákna. Poté přichází proces zvaný mozzatura (odřezávání) – z hmoty oddělují stejně velké kusy, které se následně tvarují. Na závěr se sýr naloží do solného roztoku nebo syrovátky. Mozzarelly se vyrábí několik druhů, přívlastek „pravá“ má však pouze ta vyrobená z mléka černých buvolic. Jemný sýr dobře ladí prakticky s každou zeleninou, výborně chutná také rozpečený v sendvičích nebo zapékaných pokrmech. Je nedílnou součástí salátu Caprese a pizzy Margherity.


Prosciutto crudo
V produkci sušené šunky patří Itálie mezi velmoci. Prosciutto crudo se vyrábí z vepřového masa, které se nakládá do soli a zraje v prostorách s optimálním prouděním vzduchu po několik měsíců, speciální druhy i po několik let. Sušená šunka se podává v podobě velmi tenkých plátků, skvěle se uplatní samostatně jako chuťovka, využití však najde i v pokrmech studené a teplé kuchyně. Prosciutto crudo dobře souzní s výrazným ovocem, například melounem či zralými fíky.


Párování vín podle sommeliera Jakuba Přibyla

vina-bila-italska-ruzova
-15 % na veškerá bílá a růžová Italská vína,
bal.: 750 ml
pieropan

Pieropan

  • Soave Classico D. O. C.
  • bal.: 750 ml
  • cena za 750 ml


jakub-pribyl

Jakub Přibyl

Čerstvý 4. nejlepší sommelier Evropy a Afriky.

Jakub je semifinalistou sommelierského ME 2017 ve Vídni a několikanásobným vítězem sommelierských soutěží v České republice a na Slovensku, trojnásobným mistrem ČR a čtyřikrát byl vyhlášen nejlepším sommelierem ČR.



OBJEVUJTE CHUTĚ ČESKA OBJEVUJTE CHUTĚ ASIE OBJEVUJTE CHUTĚ ITÁLIE OBJEVUJTE CHUTĚ BRITÁNIE