Přemek Forejt

Přemek Forejt

Přemek Forejt, nový ambasador MAKRO ČR

„Abych mohl dělat gastronomii tak, jak ji dělám, potřebuji skvělý tým a parťáky, na které se mohu spolehnout.  A MAKRO patří mezi ně. Věřím produktům a službám, které nabízí, a je mi ctí být jeho tváří. V rámci spolupráce se budeme společně snažit zvýšit kvalitu gastronomie v ČR – pomáhat nám v tom bude MAKRO Akademie. Prostřednictvím plánovaných projektů bych také rád  zvýšil povědomí  o zpracování surovin ‚zero waste‘, a tím podpořil udržitelnost.

V MAKRO nakupujeme až 70% surovin, obchod máme 5 minut od nás. Sice je hezké brát všechno od farmářů, a i my od několika z nich odebíráme, ale pokud máte restauraci, která dělá denně 50 obědů a 60 večeří, farmáři vás jednoduše nejsou schopni zcela vykrýt a potřebujete vedle sebe mít někoho silného.“


Přemek Forejt vás naučí, jak správně blanšírovat zeleninu. „Vhodný způsob pro úpravu nebalené čerstvé zeleniny a ovoce v těchto dnech může být i blanšírování.
Blanšírování je skvělý postup nejen pro přímou spotřebu, ale také pro krátkodobé uchování zeleniny v chladničce nebo pro zmražení, pokud máte přebytky.“


Recepty od Přemka Forejta: 

Vaření s Přemkem Forejtem:

Doporučené produkty Přemkem Forejtem z našeho sortimentu: