Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Aioli plněná vajíčka

aioli_vajicka-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 5 natvrdo uvařených vajec

  • 3–4 lžíce domácího aioli

  • 2 lžíce cream cheese

  • Na domácí aioli: 1 žloutek pokojové teploty

  • 2 lžičky citronové šťávy z bio citronu

  • 1 stroužek česneku

  • 1 lžička hořčice bez cukru

  • 3 polévkové lžíce ARO Extra Virgin olivového oleje

  • nerafinovaná mořská sůl

  • Na servírování: Kaviár z divokého lososa nebo farmářská slanina, nakrájená na kostičky a orestovaná

 

Postup:

1. Do vyšší nádoby vložíme žloutek pokojové teploty.

2. Přidáme hořčici, najemno nastrouhaný česnek, citron a sůl a pomocí metličky promícháme. Po kapkách přidáváme olivový olej tak, že vždy přidáme pár kapek, které do směsi ručním šlehačem zašleháme, poté přidáme další a opět zašleháme.

3. Takto postupně zašleháme celé 3 lžíce olivového oleje.

4. Vejce rozřízneme podélně napůl a opatrně z nich vyjmeme žloutky, které vložíme do menší misky.

5. Přidáme 3–4 lžíce aioli a cream cheese a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme.

6. Tyčový mixér vyměníme za ruční šlehač a celou směs ještě vyšleháme.

7. Pomocí lžičky poté směsí ze žloutků naplníme rozpůlená vajíčka.

8. Každé vajíčko ozdobíme kaviárem z divokého lososa nebo orestovanou slaninou a podáváme. 

 
 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina