Postup:
1. Do vyšší nádoby vložíme žloutek pokojové teploty.
2. Přidáme hořčici, najemno nastrouhaný česnek, citron a sůl a pomocí metličky promícháme. Po kapkách přidáváme olivový olej tak, že vždy přidáme pár kapek, které do směsi ručním šlehačem zašleháme, poté přidáme další a opět zašleháme.
3. Takto postupně zašleháme celé 3 lžíce olivového oleje.
4. Vejce rozřízneme podélně napůl a opatrně z nich vyjmeme žloutky, které vložíme do menší misky.
5. Přidáme 3–4 lžíce aioli a cream cheese a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujeme.
6. Tyčový mixér vyměníme za ruční šlehač a celou směs ještě vyšleháme.
7. Pomocí lžičky poté směsí ze žloutků naplníme rozpůlená vajíčka.
8. Každé vajíčko ozdobíme kaviárem z divokého lososa nebo orestovanou slaninou a podáváme.