Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Buddha Bowl s avokádem a sýrem halloumi

buddha_bowl-400

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 300 g rajčat Metro Chef z farmy Raječek
  • Pár listů salátu Lollo Rosso Metro Chef z farmy Raječek
  • Avokádo
  • 1 středně velká řepa
  • Hrst růžiček květáku
  • 3 ředkvičky
  • 1/3 menší máslové dýně
  • Hrst nasekaného červeného hlávkového zelí
  • 100 g hub enoki
  • 200 g halloumi sýra
  • Hrst čerstvého koriandru
  • Černý sezam
  • Nerafinovaná mořská sůl
  • Ghí nebo olivový olej
  • Na majonézu: 1 žloutek 
  • 1 lžička hořčice bez cukru 
  • 1 lžička citrónu
  • ¼ lžičky římského kmínu (lze vynechat)
  • Špetka nerafinované mořské soli
  • ¼ hrnku olivového oleje Metro Chef
 

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Řepu a dýni oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na menší kostičky.

2. Do nádoby na pečení vložíme řepu, dýni a květák, pokapeme rozehřátým ghí a pečeme po dobu 35–45 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na typu trouby a velikosti kousků zeleniny.

3. Na pánvi s rozehřátým ghí orestujeme houby enoki do zlatova.

4. Poté houby vyndáme a přemístíme na připravený talířek a do pánve přidáme na kostky nakrájený halloumi sýr, který opět restujeme do zlatova.

5. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny, salát nasekáme, avokádo oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, stejně tak ředkvičky nakrájíme na slabší plátky.

6. Do větší mísy vyskládáme všechny čerstvé ingredience, poté přidáme pečenou zeleninu, restované houby a sýr, posypeme koriandrem, černým sezamem a solí, pokapeme olivovým olejem a společně s majonézou podáváme. 

7. Majonéza: Do vyšší nádoby vložíme žloutek pokojové teploty. Přidáme hořčici, římský kmín, citron a sůl a pomocí metličky promícháme. Po kapkách přidáváme olivový olej tak, že vždy přidáme pár kapek, které do směsi ručním šlehačem zašleháme, poté přidáme další a opět zašleháme. Takto postupně zašleháme celé 4 lžíce olivového oleje, dokud nám nevznikne hladká majonéza.

Tip: Do Buddha Bowl můžete přidat další své oblíbené ingredience jako jsou fazole, čočka, cizrna, hummus, nebo třeba oříšky či květákovou rýži. 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina