Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Chřestová polévka se zeleným curry

chrestova_polevka-400

Počet porcí: 3
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • Ghí 
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 700 g bio zeleného chřestu Metro Chef
  • 1–2 lžíce zelené curry pasty bez cukru (záleží jakou intenzitu a pálivost máte rádi)
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 2,5 hrnku kokosového mléka Aroy – D 
  • 400 g ve vývaru uvařeného kuřecího masa
  • Sůl
  • 1 lžíce šťávy z limetky 
 

Postup:

1. Na pánvi s rozehřátým ghí restujeme najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.

2. Poté přidáme na menší kousky nakrájený chřest (cca 5 stonků chřestu si dáme stranou na později), curry pastu, promícháme a společně restujeme cca 5 minut.

3. Poté směs přendáme do hrnce, přidáme vývar, šťávu z limetky, kokosové mléko a necháme povařit, dokud chřest nezměkne.

4. Mezitím si pomocí vidličky natrháme uvařené kuřecí maso na vlákna.

5. Jakmile chřest změkne, vlijeme celou směs do mixéru a rozmixujeme do hladkého krému.

6. Ten poté vlijeme zpět do hrnce, osolíme a na mírném plamenu necháme probublávat.

7. Na pánvi s rozehřátým ghí restujeme trhané kuře společně se zbývajícími stonky nakrájeného chřestu do zlatova.

8. Hotovou polévku podáváme společně s trhaným kuřetem a chřestem. Můžeme dozdobit ředkvičkovými výhonky, kokosovým mlékem a pár kapkami olivového oleje.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina