Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Mini pizzy se zeleným pestem a pečenými rajčátky

rajcata_spenat-400

Počet porcí: 3
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 

 

  • Těsto:
  • 200 g 30% bio eidamu
  • 1 lžíce lučiny
  • 25 g strouhaného parmazánu Metro Chef
  • Špetka sušené bazalky
  • Špetka nerafinované mořské soli
  • 80 g mletých blanšírovaných mandlí Metro Chef
  • 1 nastrouhaný stroužek česneku
  • 1 žloutek

  • Pesto:
  • 5 hrstí lístků bazalky Metro Chef
  • ¼ hrnku olivového oleje Metro Chef
  • 2 hrsti kešu ořechů Metro Chef (cca 45 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g strouhaného parmazánu Metro Chef
  • 1 lžička šťávy z bio citronu
  • Nerafinovaná mořská sůl

  • Topping:
  • 500 g koktejlových rajčat Metro Chef z Farmy Raječek
  • Olivový olej Metro Chef
  • Nerafinovaná mořská sůl
 

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180°C
  2. Nastrouhaný sýr (eidam a parmazán) vložíme do menšího hrnce, přidáme bazalku, sůl, česnek a lučinu a promícháme. Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni společně prohříváme.
  3. Jakmile se sýr roztaví, přidáme namleté mandle a směs důkladně propracujeme, dokud nám nevznikne těsto.
  4. Poté odstavíme hrnec z plamene, přidáme žloutek a opět důkladně propracujeme.
  5. Hotové těsto rozdělíme na tři části. Z každé části vytvarujeme kouli, tu poté vložíme mezi dva pláty papíru na pečení a pomocí válečku rozválíme do kruhu o tloušťce cca 0,5 cm.
  6. Hotové pláty propícháme vidličkou, vložíme do trouby a pečeme 15-20 minut (podle typu trouby) dozlatova.
  7. Mezitím si připravíme pesto tak, že všechny ingredience vložíme do mixéru a společně promixujeme do hladké hmoty. Hotové pesto přendáme do skleničky.
  8. Rajčata omyjeme, pokapeme olivovým olejem, posolíme a vložíme do trouby a pečeme 30-40 minut, dokud rajčata nezměknou.
  9. Pizzu vytvoříme tak, že hotový korpus potřeme pestem a poklademe pečenými rajčaty. Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem a podáváme.

Tipy navíc:

S těstem je potřeba pracovat rychle a rozválet ho, dokud je stále teplé. S vychladlým těstem se bude špatně manipulovat. A pokud máte pesto raději řidší, přidejte ještě lžíci olivového oleje.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina