Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Paella s květákovou rýží

paella_400

Počet porcí: 2 - 3
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 1 větší květák

  • 2 sépie

  • 4 stroužky česneku

  • 2 menší (nebo 1 větší) červené cibule

  • Metro Chef Olivový olej

  • Metro Chef 8 oloupaných krevet

  • 2 langustiny

  • 8 očištěných mušlí

  • 1 středně velká červená paprika

  • ½ hrnku rajčatového pyré

  • 1 lžička mleté uzené papriky

  • ¾ hrnku rybího nebo kuřecího vývaru

  • Pár snítek šafránu

  • ½ hrnku mraženého hrášku

  • Nerafinovaná mořská sůl

  • Na servírování: Nasekaná petržel, Na měsíčky nakrájený bio citron

 

Postup:

1. Květák očistíme a nakrájíme na růžičky.

2. Ty poté vložíme do mixéru, zalijeme filtrovanou vodou tak, aby růžičky květáku byl ponořené. Zapneme mixér a mixujeme, dokud se nám nevytvoří malé, jako rýže vypadající, kousky květáku. Dávejte pozor u vysokorychlostních mixéru, kde stačí pro rozmixování květáku pouze pár vteřin.

3. Květovou rýži poté přecedíme a vložíme do mísy.

4. Sépii rozřízneme napůl a poté nakrájíme na menší kostičky.

5. V širší pánvi zahřejme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou sépii a sůl, a 2 minuty restujeme. Sépii poté přendáme do misky. 

6. Cibuli a česnek nasekáme najemno, vložíme do pánve s olejem a restujeme 3 minuty.

7. Přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a společně restujeme další 2 minuty.

8. Poté vlijeme rajčatové pyré, přidáme uzenou papriku a restujeme 2–3 minuty.

9. Následně vlijeme vývar, přidáme šafrán a sůl a promícháme. Do pánve poté vyskládáme všechny mořské plody, pánev překryjeme pokličkou a necháme 4 minuty vařit.

10. Poté mořské plody přendáme na talíř. 

11. Do vzniklé omáčky přidáme květákovou rýži a hrášek a vše důkladně promícháme. Na ně poté rovnoměrně vyskládáme mořské plody, překryjeme pokličkou a necháme 5 minut vařit.

12. Pokličku odklopíme a na vyšším plameni vaříme bez ní, dokud se vývar nevyvaří.

13. Hotovou paellu posypeme nasekanou petrželkou a podáváme společně s kouskem citronu. 

 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina