Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Perníkové hvězdičky

pernikove_hvezdicky-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 hrnek mletých mandlí (105 g) 
  • 3 lžíce lískooříškového másla
  • 1 vejce
  • 2 lžičky skořice
  • 1,5 lžičky perníkového koření
  • ½ lžičky jedlé sody
  • pár kapek rumu (lze vynechat)
  • Poleva: kokosové máslo, vanilkový extrakt
 

Postup:

1. Mandle vložíme do mísy (nebo kuchyňského robota), přidáme skořici, koření a jedlou sodu a vše promícháme.

2. Poté přidáme ořechové máslo, vejce a pár kapek rumu a pomocí rukou (nebo robota) vytvoříme pevné těsto. To poté vložíme na 15 – 20 minut do lednice ztuhnout.

3. Mezitím předehřejeme troubu na 175°C. Následně těsto položíme na papír na pečení nebo nepřilnavou podložku, překryjeme dalším plátem papíru na pečení a vyválíme těsto do tloušťky cca 0,6 mm.

4. Z vyváleného těsta následně vykrajujeme hvězdičky (použila jsem vykrajovátko o průměru 4,5 cm).

5. Hvězdičky vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby na 6 – 8 minut.

6. Mezitím ve vodní lázni rozehřejeme kokosové máslo, přidáme do něj pár kapek vanilkového extraktu a vychladlé perníkové hvězdičky s ním ozdobíme.

7. Skladujeme v lednici ve vzduchotěsné nádobě po dobu max. 7 dní. 

Tipy: 
Místo mletých mandlí lze použít i mleté lískové ořechy. Stejně tak můžete lískooříškové máslo vyměnit za mandlové. 

Doba pečení se odvíjí od velikosti a tloušťky perníčků. Pokud budou vaše perníčky menší nebo slabší, pečte je kratší dobu. Pokud budou větší, či silnější, pečte je o něco déle. 

Pokud je kokosové máslo příliš tekuté, nechte ho pár minut zhoustnout v pokojové teplotě. 

Cukrfree peníčky je vhodné, narozdíl od těch klasických, připravit opravdu až těsně před Vánoci. 

 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina