Postup:
1. Troubu předehřejeme na 170 C. Mandlovou mouku vložíme společně se zbývajícími ingrediencemi do kuchyňského robota a směs mícháme, dokud se nám nevytvoří pevné těsto.
2. Keramickou nádobu na pečení vymažeme olivovým olejem, těsto do ní přemístíme a prsty rovnoměrně rozprostřeme po dnu a stranách nádoby.
3. Těsto poté vidličkou propícháme, korpus vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Mezitím si očistíme a nakrájíme brokolici na menší růžičky a šalotku nakrájíme na slabší plátky.
4. Na pánvi s rozehřátým ghí na středním plameni orestujeme brokolici, poté přidáme šalotku a společně restujeme 3–5 minut.
5. Do mísy (nebo do nádoby kuchyňského robota) vložíme vejce, olivový olej, cream cheese, pecorino a sůl a pomocí metličky promícháme tak, aby se nám vytvořila hladká hmota.
6. Hotový korpus necháme pár minut vychladnout a poté ho poklademe cca ¾ množství lososa.
7. Na něj rovnoměrně rozprostřeme brokolici se šalotkou a vše opatrně zalijeme vaječnou směsí.
8. Vršek poté ozdobíme zbývajícím lososem, kapari a koprem.
9. Vložíme do trouby a pečeme 30–35 minut (podle typu trouby), dokud quiche neztuhne. Hotový quiche necháme vychladnout a podáváme společně s koprovou majonézou.
10. Koprová majonéze: Do vyšší nádoby vložíme žloutek pokojové teploty. Přidáme hořčici, najemno nastrouhaný česnek, nasekaný kopr, citron a sůl a pomocí metličky promícháme. Po kapkách přidáváme olivový olej tak, že vždy přidáme pár kapek, které do směsi ručním šlehačem zašleháme, poté přidáme další a opět zašleháme. Takto postupně zašleháme celé 4 lžíce olivového oleje, dokud nám nevznikne hladká majonéza.