Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Quiche s lososem a koprovou majonézou

quiche_400

Počet porcí: 6 - 7
Obtížnost: ★★★
Čas přípravy: 45 - 60 minut

Ingredience:

 
  • 180 g mandlové mouky
  • 170 g namletých slunečnicových semínek
  • 1/3 hrnku nastrouhaného pecorina
  • 2 vejce
  • 2 nastrouhané stroužky česneku
  • Nerafinovaná mořská sůl
  • METRO Chef Extra Virgin olivový olej na vymazání
  • 12 vajec
  • 3 polévkové lžíce METRO Chef Extra Virgin olivového oleje
  • 120 g cream cheese 
  • 150 g pecorina
  • 175 g uzeného divokého lososa
  • 200 g brokolice
  • 2 šalotky
  • 1 lžíce ghí nebo sádla
  • Pár snítek kopru
  • Kapari
  • Nerafinovaná mořská sůl
  • Na koprovou majonézu: 1 žloutek pokojové teploty, 1 lžíce citronové šťávy z bio citronu, 1 stroužek česneku, 1 lžička hořčice bez cukru, Hrst nasekaného kopru, 4 polévkové lžíce METRO Chef Extra Virgin olivového oleje, Nerafinovaná mořská sůl
     
     
 

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 170 C. Mandlovou mouku vložíme společně se zbývajícími ingrediencemi do kuchyňského robota a směs mícháme, dokud se nám nevytvoří pevné těsto.

2. Keramickou nádobu na pečení vymažeme olivovým olejem, těsto do ní přemístíme a prsty rovnoměrně rozprostřeme po dnu a stranách nádoby.

3. Těsto poté vidličkou propícháme, korpus vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Mezitím si očistíme a nakrájíme brokolici na menší růžičky a šalotku nakrájíme na slabší plátky.

4. Na pánvi s rozehřátým ghí na středním plameni orestujeme brokolici, poté přidáme šalotku a společně restujeme 3–5 minut. 

5. Do mísy (nebo do nádoby kuchyňského robota) vložíme vejce, olivový olej, cream cheese, pecorino a sůl a pomocí metličky promícháme tak, aby se nám vytvořila hladká hmota. 

6. Hotový korpus necháme pár minut vychladnout a poté ho poklademe cca ¾ množství lososa.

7. Na něj rovnoměrně rozprostřeme brokolici se šalotkou a vše opatrně zalijeme vaječnou směsí.

8. Vršek poté ozdobíme zbývajícím lososem, kapari a koprem.

9. Vložíme do trouby a pečeme 30–35 minut (podle typu trouby), dokud quiche neztuhne. Hotový quiche necháme vychladnout a podáváme společně s koprovou majonézou. 

10. Koprová majonéze: Do vyšší nádoby vložíme žloutek pokojové teploty. Přidáme hořčici, najemno nastrouhaný česnek, nasekaný kopr, citron a sůl a pomocí metličky promícháme. Po kapkách přidáváme olivový olej tak, že vždy přidáme pár kapek, které do směsi ručním šlehačem zašleháme, poté přidáme další a opět zašleháme. Takto postupně zašleháme celé 4 lžíce olivového oleje, dokud nám nevznikne hladká majonéza. 

 
 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina