Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Bezlepkový mrkvový koláč

bezlepkovy-mrkvovy-kolac-400

Počet porcí: 8-10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

 
  • 4 vejce
  • ¼ hrnku oleje
  • 2 hrnky třtinového cukru
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 hrnek hrubě mletých ořechů
  • ½ lžičky soli
  • 2 hrnky bezlepkové mouky Jizerka
  • 3 hrnky hrubě strouhané mrkve (cca 10 kusů)

Poleva:

 
  • 250 g mascarpone
  • 180 g zakysané smetany
  • cukr podle chuti
  • citronová šťáva podle chuti

Postup:

1. Všechny ingredience promícháme v misce a vzniklé těsto vlijeme do formy.

2. Pečeme v troubě při teplotě 170 °C asi 40 minut.

3. Po upečení necháme korpus vychladnout a poté ho potřeme polevou, kterou připravíme smícháním mascarpone, zakysané smetany, cukru podle chuti a citronové šťávy.





Archiv receptů

Epikure

Čerstvé ovoce