Postup:
Příprava korpusu:
1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s ⅓ dávky cukru vyšleháme do pěny, z bílků a ⅔ cukru vyšleháme pevný sníh.
2. Pěnu a sníh lehce smícháme, zasypeme moukou s kakaem a opatrně promícháme. Hotovou hmotu přeložíme na pečicí papír a rozetřeme ji do tvaru obdélníku do výšky cca 5 mm.
3. Poté papír s hmotou přetáhneme na pečicí plech, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, následně teplotu snížíme na 180 °C a pečeme asi 10 minut.
Poznámka: Korpus nesmí být vysušený. Po upečení necháme korpus vychladnout a mezitím si můžeme připravit domácí pěnu.
Příprava pěny:
1. Pasterizované žloutky a bílky vyšleháme na páře s vanilinovým cukrem do pěny a necháme zchladnout. Plátkovou želatinu zalijeme trochou vody, necháme nabobtnat a pak zahříváme, dokud se nerozpustí.
2. Čokoládu rozpustíme v misce na páře, vmícháme ji do ušlehaných vajec, přidáme rozpuštěnou želatinu a nakonec lehce vmícháme ušlehanou pevnou šlehačku.
3. Vychladlý korpus obrátíme a odstraníme pečicí papír. Položíme ho na čistý cukrářský papír, posadíme na něj obdélníkový ráfek a vnitřní stěny ráfku vyložíme pásky z cukrářského papíru (stěny potřeme vodou, papír se lépe přichytí na stěny).
4. Do takto připravené formy nalijeme pěnu a necháme v chladničce ztuhnout cca 30 minut.
Příprava ovoce a marinády:
1. Z vody, cukru a vanilky svaříme sirup, který po zchladnutí dochutíme likérem Cointreau.
2. Čerstvé, dobře zralé ovoce omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do připravené marinády, kde je necháme asi 5 minut marinovat.
Příprava omáčky a ozdoby:
1. Marakuju rozpůlíme a vydlabeme dužninu, kterou ochutíme cukrem a bílým vínem.
2. Mascarpone vyšleháme s cukrem a vložíme do cukrářského sáčku s trubičkou.
Servírování:
1. Z vychladlého korpusu s pěnou nakrájíme nožem namočeným v horké vodě řezy, na které cukrářským sáčkem nastříkáme ušlehané mascarpone a dozdobíme rozevřeným physalisem.
2. Do prostoru talíře naaranžujeme marinované čerstvé ovoce, lžičkou kápneme omáčku a doplníme snítkou máty.