Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Čokoládový mousse s chilli papričkou a variací čerstvého ovoce

cokoladovy_mousse_s_chilli_paprickou-400

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 1 hodina

Ingredience:

 
  • 200 g 70% čokolády + na vylití kornoutů
  • 200 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 4 bílky
  • 50 g cukru
  • chilli paprička dle chuti (cca 1⁄2)
  • čerstvé ovoce k podávání

Postup:

1.  Z obyčejného papíru formátu A4 připravíme kornout.

2. Ve vodní lázni rozpustíme kvalitní čokoládu, nalijeme ji do kornoutu a otáčíme tak, až je celý povrch pokrytý.

3. Přebytečnou čokoládu vylijeme a kornout dáme do mrazáku ztuhnout.

4. 200 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni a přidáme do vroucího mléka s nadrobno nakrájenou chilli papričkou.

5. Směs důkladně promícháme, necháme chvilku zchladnout a přimícháme žloutky.

6. Bílky ušleháme do polotuha, přisypeme cukr a ještě došleháme do tuhé konzistence.

7. Sníh zlehka vmícháme do připravené směsi.

8. Kornouty směsí naplníme, uhladíme a vložíme do mrazáku špičkami dolů.

9. Při podávání doplníme čerstvým ovocem.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina