Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Crème brulée

Créme Brulée

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

 
  • 250 ml mléka
  • 250 ml šlehačky
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový lusk
  • 3-4 lžíce bílého cukru
  • třtinový cukr

Dále budete potřebovat:

 
  • 6 zapékacích misek na suflé
  • flambovací pistoli

Postup:

1. Nejprve přivedeme k varu mléko společně se smetanou.

2. Příčně rozkrojíme vanilkový lusk, seškrábneme dužinu a společně se zbytkem lusku přidáme do hrnce. Vanilku necháme v mléce se smetanou zhruba 10 minut v odstaveném hrnci, aby se její chuť dostala do směsi.

3. Oddělíme si žloutky a přidáme k nim bílý cukr. Důkladně ušleháme. Poté ke žloutkům přidáme ochucené mléko se smetanou a směs přelijeme přes jemné síto do mísy.

4. Zapékací misky položíme na grilovací mřížku a nalijeme do nich krém. Pak grilovací mřížku vložíme do trouby a pečeme při 100 °C zhruba 40 minut (podle velikosti misek).

5. Krátce před tím, než budeme podávat, posypeme Crème brûlée cukrem. Náš tip: použijte jemný třtinový cukr, který dezertu dodá zajímavou chuť. Můžete použít také moučkový nebo rafinovaný cukr.

6. Po vyjmutí z trouby cukr zkaramelizujeme pomocí flambovací pistole. Nakonec můžeme Crème brûlée dozdobit ovocem či ovocným pyré.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce