Postup:
Příprava delice:
1. Nejprve vyšleháme šlehačku (ne však do tuha). Ve vodní lázni vyšleháme vejce do hladké bílé pěny (cca 2 minuty, nesmějí se převařit).
2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Čokoládu přelijeme do mísy, přidáme třetinu vajec a promícháme. Poté přidáme zbytek vajec a vše spojíme. Nakonec opatrně vmícháme šlehačku.
Příprava Tuilé:
1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Poté vešleháme máslo, přidáme mouku a kardamom a vše důkladně spojíme. Necháme odležet v chladničce minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
2. Směs nanášíme na silikonovou fólii v tenké vrstvě a pečeme v troubě na 180 °C, dokud na povrchu nezhnědne. Poté vyjmeme z trouby a ještě horké vytvarujeme.
Příprava pyré:
1. Dvě jahody a 60 g manga odložíme stranou. Zbylé mango rozmixujeme a propasírujeme přes jemný cedník. Část pyré zahřejeme a rozpustíme v něm želatinu. Směs necháme zchladit a poté ji vmícháme do zbytku pyré. Podle potřeby dosladíme.
2. Stejným způsobem postupujeme i u jahodového pyré.
Příprava želé:
1. Do červeného vína přidáme cukr, přivedeme k varu a zredukujeme asi na polovinu.
2. Poté ve víně rozpustíme želatinu a necháme v chladničce ztuhnout.
Příprava ovoce:
1. Do balsamika přidáme cukr, zredukujeme na polovinu objemu a necháme vychladit na pokojovou teplotu.
2. Maliny, ostružiny, nakrájené mango a jahody ochutíme balsamikovou redukcí a podáváme.