Postup:
1. Nejprve si připravíme směs na obalení toastů: vejce, cukr krystal, vanilkový cukr, špetku soli a trochu smetany rozšleháme a přelijeme do nádoby.
2. U toastového chleba či nakrájené briošky odkrojíme okraje, plátky chleba nakrájíme na trojúhelníky a na cca 10 sekund je namočíme do připravené směsi.
3. Namočené toasty necháme krátce okapat a poté je opečeme na přepuštěném másle dozlatova. Toasty pečeme pozvolna, abychom nespálili cukr, který obsahují.
4. Dozlatova opečené toasty následně přendáme na pečicí papír a necháme je ještě krátce dopéct v troubě (cca 5 minut na 170 °C).
Servírování:
1. Osmažené a dokřupava upečené toasty posypeme moučkovým či skořicovým cukrem, pokapeme medem a můžeme podávat.