Postup:
1. Do silnostěnného hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a dřeň z vanilkového lusku a přivedeme k varu.
2. Po malých částech a za stálého míchání postupně přidáváme marcipán a přiléváme Amaretto. Nakonec vmícháme rozinky naložené v rumu.
3. Umyté jablko rozkrojíme na čtyři díly a odstraníme jádřinec. Na pánvi lehce opražíme mandle.
4. Listové těsto rozválíme na dva pláty. Jeden pomyslně rozdělíme na čtyři části, doprostřed každé z nich naklademe polévkovou lžící marcipánovou směs a položíme na ni čtvrtku jablka.
5. Okolí potřeme rozšlehaným bílkem. Vše překryjeme druhým plátem listového těsta a prsty ho důkladně přitlačíme.
6. Nad každým jablkem vykrojíme ostrým nožem kříž a těsto opatrně odkryjeme, aby během pečení mohla unikat vlhkost.
7. Vrchní část těsta potřeme zbylým vejcem a posypeme praženými mandlemi.
8. Rádýlkem rozdělíme těsto na čtyři díly a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova přibližně 15–20 minut.