Postup:
1. Z cukru uděláme karamel, zalijeme ho smetanou a necháme rozpustit.
2. Rozvar nalijeme na čokoládu, rozpustíme ji a pomalu přidáváme měkké máslo. Nakonec vše nalijeme do formičky a necháme ztuhnout.
3. Smetanu, mléko a nadrcený jalovec přivedeme k varu a nalijeme na žloutky s cukrem. Dobře zamícháme, přelijeme zpět do hrnce a pomalu táhneme na 75 °C na hustý krém. Přecedíme do pacojet patrony a dáme zamrazit, poté vymixujeme v jemnou zmrzlinu.
4. Rakytník přebereme a zalijeme horkým sirupem z vody a cukru v poměru 1 : 1. Necháme vychladit.
5. Pomerančovou šťávu a cukrový sirup přivedeme k varu a přidáme agar, zprudka vaříme 2 minuty a poté nalijeme na plech a dáme vychladit.
6. Vychlazené želé nakrájíme na menší kousky a vymixujeme na jemný gel.
Podávání:
Na talíř dáme čokoládu, přidáme pár teček pomerančového gelu, kuličky rakytníku a nok jalovcové zmrzliny. Můžeme dozdobit lístky meduňky.