Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kešu duhový dort

kesu_duhovy_dort-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 120 minut

Ingredience:

 
  • 130 g kešu
  • 100 g strouhaného bio kokosu
  • ½ čajové lžičky skořice
  • 100 ml kokosového mléka
  • vanilkový extrakt Kešu krém
  • 300 g kešu (namočených přes noc nebo alespoň na 6 hodin)
  • ¼ hrnku kokosového mléka
  • 2 polévkové lžíce šťávy z citronu
  • 3 polévkové lžíce kokosového oleje
  • Příchutě krému Borůvková část: 100 g borůvek
  • Malinová část: 100 g malin
  • Špenátová část: 2 hrsti špenátu, 2 polévkové lžíce kokosového mléka, 1 polévková lžíce kokosového oleje, vanilkový extrakt
  • Čokoládová část: 1,5 polévkové lžíce kokosového mléka, 1,5 polévkové lžíce rozehřáté čokolády, 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • Na ozdobu: lesní ovoce, pistácie nebo jedlé květy 
 

Postup:

1. Spodní vrstva  - Kešu společně s kokosem, vanilkou, skořicí a kokosovým mlékem vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se nevytvoří hladká hmota.

2. Rozdělíme ji na 4 části, rovnoměrně rozprostřeme a prsty nebo lžící přitlačíme na dno formiček.

3. Formičky překryjeme a vložíme alespoň na 1,5 hodiny do chladničky.

4. Kešu krémy -  Kešu přecedíme, propláchneme a s dalšími ingrediencemi vložíme do mixéru.

5. Směs mixujeme, dokud se nevytvoří jemná hmota.

6. Vzniklou hmotu rozdělíme na 4 části a rozdělíme do misek.

7. Poté vložíme jednu část kešu do mixéru, přidáme borůvky a rozmixujeme.

8. Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme do formiček se zatuhlou spodní vrstvou a necháme v mrazáku zatuhnout.

9. Postup opakujeme i s dalšími příchutěmi tak, aby předchozí vrstva byla vždy dostatečně ztuhlá.

10. Jednotlivé vrstvy kombinujeme dle chuti. Hotové dortíky vložíme alespoň na 3 hodiny do mrazáku.

11. Poté je ozdobíme lesními plody, nasekanými pistáciemi nebo jedlými květy a podáváme.

 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina