Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kynuté lívance

kynute_livance-400

Počet porcí: 10 - 12 ks
Obtížnost:☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 21 g droždí
  • 500 ml mléka
  • 300 gramů polohrubé mouky
  • 1–2 lžíce krupicového cukru
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • citronová kůra
    (nemusí být)
 
 

Příprava:

1. Droždí rozdrobíme, posypeme cukrem a zalijeme třemi lžícemi vlažného mléka.

2. Když kvásek vzejde, smícháme jej s vejci, moukou, solí a zbylým mlékem.

3. Povrch těsta poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme v teple nakynout.

4. Hladké těsto pak lijeme do středně rozehřátého oleje a pozvolna smažíme.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina