Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Lemon meringue

lemon_meringue-400

Počet porcí: 10 - 12 ks
Obtížnost:☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Těsto:

 
  • 180 g hladká mouka
  • 100 g cukr krupice
  • 100 g vanilkový cukr
  • 7 g kypřicí prášek
  • 120 ml mléko
  • 60 ml slunečnicový olej
  • 2 ks žloutek
  • kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
  • šťáva z půlky citronu
  • špetka soli
 

Náplň:

 
  • lemon curd
 

Meringue:

 
  • 2 ks bílek cca 70 g
  • 80 g cukr krystal do sněhu
  • 100 g cukr na rozvar
  • 40 ml voda
 

Příprava:

1. Hladkou mouku prosijeme, přidáme cukr, kypřicí prášek a špetku soli. V misce důkladně promícháme všechny sypké suroviny.

2. Na dno robotu dáme jako první slunečnicový olej a přidáváme všechny ostatní mokré suroviny, postupně přidáváme a zašleháváme sypké suroviny. Do připraveného plechu na cupcakes vyskládáme papírové košíčky, ty plníme zhruba centimetr pod okraj a pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 minut na 160 °C.

3. Upečené dortíky necháme vychladnout, do jejich středu uděláme malou dírku a naplníme korpus CITRONOVÝM KRÉMEM – LEMON CURD (ten můžeme koupit nebo si připravit domácí verzi), dortíky zdobíme MERINGUEM.

4. Na ten vyšleháme opravdu pevný sníh ze dvou bílků (je potřeba je přepasterizovat nad vodní lázní nebo použít již pasterizované bílky). Cukr s vodou dáme vařit na 117 °C, přilijeme do vyšlehaného sněhu hotový cukrový rozvar a zašleháme. Pokud chceme opravdu okouzlit, vložíme mezi korpus a meringue předem upečenou cukrovou pusinku. Meringue můžeme mírně ožehnout a nakonec posypat citronovou kůrou a kousky rozdrobené pusinky.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina