Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Martinské rohlíčky z kynutého těsta

martinske_rohlicky-400

Počet porcí: 24 kusů
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 180 minut

Ingredience:

 
  • 350 g hladké pšeničné mouky
  • 50 g cukru
  • 90 g rozpuštěného másla
  • 200 ml vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 1/2 lžičky soli
  • vejce na potření
  • sekané mandle na posyp
  • Na náplň: 150 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 ml mléka
  • 1 bílek
  • 2 lžíce másla

 

 

Postup:

1) Do mísy robota dejte mouku, cukr a sůl. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Přidejte rozdrobené droždí a dvě třetiny mléka. Promíchejte s trochou mouky na řídké těstíčko, zakryjte a nechte 25 minut vzejít. 

2) Přidejte zbylé mléko, rozpuštěné vychladlé máslo, žloutky, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Hnětejte hákem na těsto asi 10 až 15 minut, dokud není těsto krásně hladké. Zakryjte a nechte 90 minut kynout. 

3) Na másle orestujte mleté ořechy. Přidejte cukr a dále orestujte. Zalijte mlékem a promíchejte. Odstavte, nechte z části vychladnout a vmíchejte bílek. 

4) Vykynuté těsto rozdělte na 4 díly. Každý rozválejte na tenkou placku a rozdělte na 6 stejných trojúhelníkových dílků. Každý dílek válečkem rozválejte do délky. Potřete ořechovou náplní a po okrajích nechte vždy proužek volného těsta.

5) Rohlíčky opatrně smotejte a uložte plech vystlaný pečicím papírem. Nechte dokynout 15 až 30 minut. Potřete rozšlehaným vejcem a ozdobte sekanými mandlemi. Poté upečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 až 20 minut dozlatova. Po upečení ozdobte moučkovým cukrem.

 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina