Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Melounový sorbet

melounovy_sorbet-400

Počet porcí: 4
Obtížnost:☆☆☆☆
Čas přípravy: 120 minut

Ingredience:

 
  • 1000 g vodní meloun
  • 240 g meloun Cantaloupe
  • 240 g glukóza
  • 50 g citron (na šťávu)
 

Postup:

1. Příprava sorbetu: Melouny omyjeme, oloupeme a odstraníme z nich semínka. 

2. Pak je nakrájíme na kousky a rozmixujeme na hladké pyré.

3. Vodu s cukrem svaříme na sirup a necháme ho vychladnout.

4. Pak přidáme melounové pyré, ochutíme citronovou šťávou a vše nalijeme do mrazicího stroje. Jakmile je sorbet pevný, pomocí špachtle ho přendáme do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky.

5. Pokud nemáme zmrzlinovač, můžeme si vyrobit ze stejné směsi granité. Melounové pyré s glukózou a citronovou šťávou nalijeme do nízké nádoby a vložíme do mrazáku, kde začne tuhnout. Pak místo míchání směs lžící škrábeme. Granité je hotové, jakmile se směs přemění na jemné, ledové krystalky.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina