Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Melounový sorbet

melounovy_sorbet-400

Počet porcí: 4
Obtížnost:☆☆☆☆
Čas přípravy: 120 minut

Ingredience:

 
  • 1000 g vodní meloun
  • 240 g meloun Cantaloupe
  • 240 g glukóza
  • 50 g citron (na šťávu)
 

Postup:

1. Příprava sorbetu: Melouny omyjeme, oloupeme a odstraníme z nich semínka. 

2. Pak je nakrájíme na kousky a rozmixujeme na hladké pyré.

3. Vodu s cukrem svaříme na sirup a necháme ho vychladnout.

4. Pak přidáme melounové pyré, ochutíme citronovou šťávou a vše nalijeme do mrazicího stroje. Jakmile je sorbet pevný, pomocí špachtle ho přendáme do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky.

5. Pokud nemáme zmrzlinovač, můžeme si vyrobit ze stejné směsi granité. Melounové pyré s glukózou a citronovou šťávou nalijeme do nízké nádoby a vložíme do mrazáku, kde začne tuhnout. Pak místo míchání směs lžící škrábeme. Granité je hotové, jakmile se směs přemění na jemné, ledové krystalky.



Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina